TV serija Montevideo, bog te video na RTS-u od 13. februara

0
Romantična fudbalska priča iz 1930. godine emitovaće se svakog ponedeljka, od 13. februara, u 20.05 na Prvom programu RTS-a.

Serija Montevideo, Bog te video rađena je po istoimenom filmu koji se svima svideo Dragana Bjelogrlića, uz nove glumce i dodatnih pet sati materijala kojih nema u filmu. Saga o fudbalskim junacima podeljena je u 24 epizode i emitovaće se tekom dve sezone.

Igrana serija prati prirpeme mladih fudbalera za odlazak na Prvi Mondijal u glavni grad Urugvaja, Montevideo. Kasnije epizode prikazuju avanturističko putovanje u Montevideo. Finiš serije svedoči o tri utakmice na Prvenstvu i osvajanju trećeg mesta srpske reprezentacije, kao i o njenom trijumfalnom povratku u Beograd.

Glavne uloge tumače: Miloš Biković, Petar Strugar, Danina Jeftić, Nina Janković, Predrag Vasić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Nikola Đuričko i Viktor Savić. U seriji se pojavljuju i novi likovi, nepoznati filmskoj verziji: Tanja Bošković, Milovan Filipović u ulozi Miloša Crnjanskog, Igor Đorđević i Miroslav Ćiro Blažević.

Scenario za film i TV seriju inspirisan je knjigom sportskog novinara Vladimira Stankovića, u kojoj opisuje istinite događaje u vezi sa učešćem naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu. Scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića.

 

 

makonda-tracker