Aleksandar Berček i mladi junaci filma Šešir profesora Koste Vujića kod Ivana Ivanovića

0
Ovog petka 20. januara od 21.15 časa u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem gostuju Aleksandar Berček i mladi glumci iz filmskog ostvarnja Šešir profesora Koste Vujića.

Film Šešir profesora Koste Vujića u režiji Zdravka Šotre, snimljen prema istoimenom kultnom romanu Milovana Vitezovića, premijerno će biti prikazan u sredu, prvog februara u Sava centru.

Ovo je priča o neverovatnom profesoru Vujiću, dobroćudnom osobenjaku i hedonisti, pedagogu posebne vrste, za koga je njegov đak Mihailo Petrović-Alas napisao da je bio najoriginalniji profesor 19. veka. U čuvenoj drami iz 1971.godine lik čuvenog profesora dočarao je Pavle Vujisić, a u novoj verziji 30 godina kasnije tu ulogu tumači Aleksandar Berček.

Mladu ekipu glumaca, profesorovih đaka, između ostalih čine Miloš Biković (kao Mika Alas, matematičar, akademik i alas), Ljuba Bulajić (u ulozi Jovana Cvijića, naučnika, utemeljivača srpske geografije, počasnog doktora Sorbone), Andrija Daničić (Jaša Prodanović, političar, publicist i književnik), Aleksandar Radojičić(pesnik Milorad Mitrović) i Tamara Aleksić (Mitrovićeva devojka).

Svi oni će večeras biti gosti Ivana Ivanovića i u opuštenoj atmosferi pričati o snimanju filma u Valjevu, zbog čega je Kosta Vujić istorijska ličnost, da li su njihovi profesori bili tako slobodoumni kao on, da li je Berček po prvi put imao tremu...

Dobra muzika je zagarantovana sa Bendom Ane Štajdohar, ali ona i njene kolege nisu jedine koji će večeras svirati kod Ivana: Andrija Daničić je ne samo perspektivan glumac, već je i odličan saksofonista, a to će vam dokazati večeras.

makonda-tracker