MTV World Stage: Snow Patrol

0
Ovog petka u 21 čas MTV World Stage donosi sjajan nastup grupe Snow Patrol sa najvećeg muzičkog događaja u Evropi u godini za nama - MTV EMA dodele nagrada

Prvi put na dodeli MTV EMA nagrada u show su uključena dva događaja koji su se odrzavali van glavne hale: lokalni heroji iz Belfasta Snow Patrol rasplesali su više od 15 000 fanova na spektakularnoj otvorenoj bini podignutoj odmah ispred istorijske zgrade Belfast City Hall, dok je u istorijskom Ulster Hallu 1200 jako sretnih fanova Red Hot Chili Peppers bilo počašćeno jedinstvenim intimnim nastupom ovih neverovatno dinamičnih stadionskih rockera.

Snow Patrol čine pevač Geri lajtobdi, gitarista Nejtan Konoli, basista Pol Vilson, bubnjar Džoni Kvin i klavijaturista Tom Simpson. Ovaj irsko-škotski petočlani bend do sada je prodao više od 11 miliona albuma i zaslužni su za nekoliko megahitova, poputut Run, Chocolate i Chasing Cars, koji se zadržao neverovatne 104 nedelje na UK Top 75 listi i bio je izglasan za Pesmu decenije po glasovima ankete koju je sproveo Channel 4. Njihovi albumi su bili nominovani za Mercury Music Prize, Grammys i MTV EMA nagrade, dok je njihov treći album Final Straw nagrađen Ivor Novello nagradom 2005. godine.

Kako su se proveli fanovi u Belfastu za vreme trajanja MTV EMA dodele nagrada pogledajte u petak, 23. decembra od 21 čas u okviru MTV World Stage serijala.

makonda-tracker