MTV Takeover: Disciplin A Kitschme

0
Ekipa MTV-ja nedavno se sastala sa frontmenom čuvenog punk benda Disciplin A Kitschme i ustupila mu ulogu urednika MTV kanala na pola sata, tako da će legendarni Dušan Kojić Koja ovog petka, 16. decembra od 20 i 30 časova gledaocima predstaviti svojih pet omil

Nastali 1981. godine, po raspadu sastava Šarlo Akrobata, Disciplin A Kitschme i njen idejni tvorac, kompozitor, bas gitarista i pevač Koja svojim neuobičajenim i bučnim hitovima uvek su predstavljali beg i odmorište od uobičajene mejnstrim scene, kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i u današnjem regionalnom kontekstu. U drugoj polovini osamdesetih, grupa je dobila pojačanje u vidu brass sekcije. Nakon raspada SFRJ, nastanivši se u Londonu, Koja je shvatio da novonastala techno, jungle i rave muzika najviše liči na ono čime se Disciplin A Kitschme na početku svoje karijere bavila, pa je saradnju otpočeo i sa nekim od britanskih muzičara.

Po povratku iz Velike Britanije, Koja je napravio sjajnu postavu u koju je uključio bubnjara Bucu i prateću pevačicu Manju, objavivši 2007. album Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?, a početkom leta 2011 i najnoviji album Uf!, prvobitno kao specijalni tridesetdvominutni free download na etiketi Exit Music, a kasnije i kao pedesetdevetominutno CD izdanje za PGP RTS (teritorija Srbije) i Crorec (za teritoriju Hrvatske i Slovenije). Album je dobio izuzetno pohvalne recenzije širom ex-Yu.

Budite uz MTV kanal ovog petka, 16. decembra od 20 i 30 časova, i pogledajte na koji način će sastav Disciplin A Kitschme preuzeti MTV.

makonda-tracker