nova epizoda

PRVA POLUFINALNA EMISIJA MAJKI I SNAJKI: Seka i Raša otkrili nova PRAVILA, takmičarke se susrele s prvim PROBLEMIMA

0

U prvoj polufinalnoj emisiji kulinarskog takmičenja Majke i snajke, varjače ponovo ukrštaju članice porodice Miljević

foto: kurir tv
foto: kurir tv

Domaćini popularnog kulinarskog takmičenja "Majke i snajke", Seka Aleksić i Raša Vlačić, u prvoj polufinalnoj epizodi ugostili su prve nedeljne pobednice - snajku Gabrijelu i majku Jadranku Miljević.

 

Takmičarke su ovog puta dobile zadatak da pripreme kijevski kotlet sa sotiranim graškom i krompirićima.

 

Budući da je na red došlo polufinale, Raša je najavio takmičarkama da će jela u narednim emisijama biti prilično teža nego na početku, a osim toga, tu su i nova pravila - dame su se već na početku susrele sa prvim problemom.

1 / 9 Foto: kurir tv

Naime, od ove emisije takmičarke će imati 30 sekundi manje vremena za nabavljanje namirnica.

 

Ipak, uprkos manjku vremena Gabrijela je uspela da prikupi sve potrebne namirnice, a uz to je pronašla i tajni sastojak koji će jelu dati poseban ukus, dok je Jadranki u korpi sa pijace falila jedna namirnica, pa je damama oduzeto dva minuta od vremena predviđenog za pripremu jela.

 

Ipak, takmičarke su se potrudile da odgovore na zadatak, a Gabrijela se, nakon što joj je ostalo vremena, ponudila da pripremi palačinke. Ovaj predlog oduševio je Seku, ali i članice žirija.

 

Nakon što su servirale svoja jela, došle su na red ocene žirija, a takmičarke su dobile ukupno 19 bodova.


Jela je potom probao i Gabrijelin suprug i Jadrankin sin Ilija, koji je priznao da mu se više dopalo ono koje je pripremila njegova majka.

 

Raša je potom otkrio još jedno novo pravilo, a tiče se ocenjivanja. Naime, takmičarke su do sada dobijale dodatna 3 boda ukoliko njihov sin i suprug pogodi koja dama je pripremila koje jelo, a od sada će to biti samo jedan poen.

 

Budući da je Ilija uspeo da pogodi koja dama je pripremala koje jelo, takmičarke su dobile jedan dodatni bod, ali i dnevnu nagradu od 10 hiljada dinara.

 

Takmičenje "Majke&snajke" osvojilo je gledaoce širom Srbije. Svakog radnog dana na Kurir televiziji od 20h jedna porodica se bori za dnevnu nagradu - vaučer od 10 hiljada dinara, dok se na kraju nedelje bira nedeljni pobednik koji osvaja nagradu od 100 hiljada dinara.


Porodica koja dođe do samog kraja takmičenja bori se za glavnu nagradu - porodičnu vikendicu na odabranoj lokaciji.

 

 

makonda-tracker