Lana del Rej: MTV Push izvođač meseca decembra

0
Decembar ne mora da bude tmuran, kišovit i hladan, jer uz odličnu muziku talentovane Lane del Rej, koju vam MTV ovog meseca predstavlja kao Push izvođača, sve može da da budre vedrije i veselije

Lana sebe opisuje sebe kao ganstersku verziju Nancy Sinatre, a svoju muziku kao Hollywood pop/sadcore, što savšeno odgovara njenom imidžu tragične dive iz šezdesetih. Njen autorski spot za pesmu Video Games, koji ste premijerno mogli da pogledate na MTV-ju krajem oktobra, izazvao je veliku famu na You Tube-u. Tek što je dostigao pola miliona pregleda, video je zabranjen. Ali nevaljala gospođica del Rej najavila je svoj ulazak na svetsku muzičku scenu u velikom stilu. Koliko velikom? Pa recimo samo podatak da je koncert u Londonu rasprodala je za svega pola sata.

Dvadesetpetogodišnja Amerikanka, nekad znana i kao Lizi Grant, odrasla je u mestu Lejk Plesid, na granici države Njujork i tu je počeo da se zakuvava njen jedinstveni muzički ukus. Sa osamnaest godina ostvaruje svoj san i seli se u grad Njujork.

- Još od malena sam znala da ću se preseliti u NY. Sve predstavlja zadovoljstvo ovde i sve moraš da voliš u ovom gradu. Svaki dan kad izađem kroz vrata svog stana shvatim da me Njujork nagrađuje za svu ljubav koju mu pružam – izjavila je Lana.

Ponesena svojim simpatijama prema Dejvidu Linču, muzici iz crno- belih filmova iz pedesetih, Koni ajlendom, hip hopom i slomljenim srcima, pesma Video Games nastala je kao svojevrsni mix svega ovoga.

- Ima nešto lepo u svađi. Bilo kojoj svađi i osećaju boli koji ona donosi. Govorim o večnim ljubavima, onim koje vas obaraju sa nogu, i o takvim pričama težim da pevam - objašnjava Lana.

MTV Push mladim i perspektivnim muzičarima i grupama pruža maksimalnu podršku kako bi se publika na što bolji način upoznala sa njima i njihovom muzikom. Svakog meseca po jedan odabrani muzičar ili grupa predstavi se MTV publici širom sveta - decembar je rezervisan za lepu Lanu del Rej.

makonda-tracker