Prvi glas Srbije: Ispala Ana Perišić!

6
Muzički spektakl Prvi glas Srbije na Prvoj TV sinoć je napustila Novosađanka Ana Perišić. Ona i Aleksandra Dabić su imale najmanje SMS glasova gledalaca, a iz nuzičkog duela koji je usledio, odlukom žirija dalje je prošla Aleksandra

Treće finalno veče nosilo je naziv Srpsko veče pa je i bio red da započne pobedničkom pesmom Srbije na Evroviziji 2007. godine. Molitvu je izvelo svih sedam finalista i tako najavilo ono što je usledilo: kandidati su pevali najveće domaće hitove različitih muzičkih pravaca, od narodne do roka.

Prva je na scenu izašla pobednica duela iz prethodne emisije Aleksandra Dabić s pesmom Nađi me grupe Oktobar 1864.

- Svaka čast, prijatno si nas iznedila. I večerašnji imidž se poklopio s dobrim pevanjem – prokomentarisala je njen nastup Lena Kovačević, a Saša Milošević Mare je ponovo pohvalio Aleksandrin izgled, ali joj je savetovao da se bavi sportom, jer se na sceni videlo da nema kondicije.

Novi ljubimac ženskog dela publike Igor Terzija pevao je pesmu Poludeću Olivera Mandića.


- Šta da pričamo o tebi kao o pevaču? To smo već prevazišli, mada je večeras zaškripalo par tonova. Ali sve to na skali od 1 do 100 vredi 3-4. Neću komentarisati tvoj stajling večeras, pa nek ostane misterija da li mi se sviđa to što si obukao ili ne – rekao je u svom stilu predsednik žirija Vlado Georgiev.

I Saša Milošević Mare je primetio da je Igor bio nesiguran u početku, ali da se kasnije popravio i da ga je s uživanjem slušao. Lena je konstatovala kako Igor ne rizikuje u pesmama i da nije imao mašte u ovoj Oliverovoj pesmi.

Darija Lukić, koja je na prethodne dve finalne večeri pevala strane pesme, sve je iznenadila sa hitom Vesne Zmijanac Nevero moja a najviše žiri.

- Očekivao sam onu tvoju energiju, ali čini mi se da ti ovo ne voliš da pevaš – rekao je Mare, a Darija ga je demantovala:

- Ne, naprotiv! Mnogo volim narodnu muziku – odgovorila je ona, ali Mare je imao još zamerki:

- Nisam prepoznao tvoj glas, možda ti ova pesma nije legla, možda se nisi dovoljno zagrejala. Verovao sam da će biti bar za nijansu bolje.

I Vlado je očekivao da će Darija pesmu drugačije otpevati.

- Meni je sve do sada od tebe bilo bolje. Mnogo si veći potencijal nego što si pokazala u ovoj pesmi – objasnio je Georgiev.

I Filip Mitrović je nastavio s narodnom muzikom. Polomiću čaše od kristala Miroslava Ilića podigla je publiku na noge, a žiri je ponovo bio iznenađen, ali ovaj put pozitivno.

- Ovo je izgledalo kao kad neki pop-rok star u kafani uzme mikrofon i to otpeva na svoj način. Dopalo mi se kako si ovo izveo – rekao je Mare, a Vlado se složio s kolegom.

- I meni se dopalo. Dobro je što nisi imitirao Miroslava, već si bio Filip iz Kraljeva. Odlično je bilo – rekao je Georgiev, a Lena je šaljivo dodala kako joj malo falilo da polomi sve tri čaše s njihovog stola.

Ni nežna plavuša Nevena Đorđević nije skrenula sa folk puta: Beograd Cece Ražnatović bila je pesma kojom se ona predstavila.


- Jako mi se dopalo kako si pevala, svideo mi se tvoj glas u ovoj pesmi, naročito refren. Svaka čast! – rekla je Lena, a i Mare je pohvalio što je ostala verna svom stilu. Vlado Georgiev je imao samo jednu zamerku:

- Tvoja energija nije bila na nivou, ali mislim da znam zašto. Mislim da nisi bila zadovoljna izborom pesme, da si ušla sa strahom, ali čim si počela da pevaš shvatio sam da nema razloga za to. A sad ću ti dati veliki kompliment: svojom interpretacijom si kultivisala ovu pesmu, podigla je na viši nivo, tako da mi se Beograd sad još više dopada! – bio je Barbin komentar.

Davor Jovanović, koji je na prethodnom finalu pevao narodnu, treće finalne večeri okrenuo se roku: Kada padne noć od grupe Riblja čorba.


- Dopada mi se kako si pevao, imao si stabilnost u pesmi. Jedino što mi je nedostajalo si ti. Na momente mi se učinilo da sam čula Boru Čorbu – rekla je Lena Kovačević, Mare je primetio kako je prošli put sa Vlajnom bio mnogo ubedljiviji, ali Vlado ga je pohvalio:

- Meni nije smetalo što je ličilo na Boru. Bilo je skroz okej, dobro si pevao, dopalo mi se, samo ti je malo pala energija. To je valjda zato što sinoć nisi spavao, kao što si nam i rekao.

Poslednja je nastupila Ana Perišić sa pomalo zaboravljenom pesmom Ja činim sve, s kojom je Tanja Banjanin pobedila na Budvanskom festivalu 1997.

- Bila je mala panika kod nižih tonova, mislim da se tu nisi najbolje pokazala, jer si se plašila. Drago mi da sam te konačno čuo na srpskom – izjavio je Mare, a Lena se složila s njegovom konstatacijom, ali je dodala da se Ana lepo snašla sa ovom teškom pesmom i da joj se dopala. Vlado je ublažio dramu svojih kolega.

- Moj ukupni komentar i utisak je: sve u svemu, bila si fenomenalna! Možda ti je na početku bilo malo teško, ali zato kad zapevaš refren bude mnogo lepo – izjavio je Georgiev.

Specijalna gošća Prvog glasa Srbije bila je Merima Njegomir koja je pevala Jutros mi je ruža procvetala. Sedam veličanstvenih je kraj nastupa legendarne folk pevačice dočekalo s velikom tremom, jer je to značilo i trenutak odluke: ko ide dalje, a ko u duel. A u sledeću emisiju direktno su glasovima publike prošli: Igor Terzija, Darija Lukić, Filip Mitrović, Nevena Đorđević i Davor Jovanović.

Aleksandra Dabić ponovo je morala u duel, a sa njom i Ana Perišić. Aleksandra je u drugom predstavljanju pevala Zagrli me Aleksandre Radović, a Ana Da te volim Aleksandre Kovač. Žiriju nije bio dovoljan ni reklamni blok za odluku, jer su u povratku u direktan prenos Vlado, Lena i Mare i dalje većali. Aleksandra ili Ana... Aleksandra ili Ana...

Predsednik žirija je imao reč:

- Ovaj duel zaista nismo očekivali večeras. Moj lični sud je: u ovakvim šou programima publika ima veliku moć, ali njen izbor večeras nije bio pravedan. Publiko, večeras niste bili u pravu. Sledeći put pojačajte svoje televizore i operite uši – rekao je Georgiev i nastavio:

- Aleksandra, pesma koju si pevala je bila, kako bi rekli Englezi tricky, dosta pratećih vokala, dopadljiva. Ana, ovu pesmu si birala sama i izabrala si kosku! Pritisak te prilično savladao. Obe ste divne devojke koje imaju sve atribute budućih zvezda. Mislim da ste već dobile dovoljno pažnje, da vas je mnogo ljudi zavolelo, i savetujem onoj koja otpadne da odmah snimi dobru pesmu. I da ne dužim, postaće mučno, kao što je i nama bilo. Kandidat koji nas večeras napušta je Ana Perišić!

I tako je Aleksandra Dabić još jednom izašla kao pobednica duela i gledaćemo je sa Igorom, Darijom, Filipom, Nevenom i Davorom sledeće subote, 3. decembra u četvrtoj finalnoj emisiji Prvog glasa Srbije!

 

makonda-tracker