istinita istorijska drama

Telekom Srbija i Zillion film predstavljaju novu mini seriju „Ime naroda“!

0

Serija slikovito prikazuje duh vremena i nezaustavljivu žeđ naroda za slobodom, a gledaoci će imati priliku da je prate od 5. do 9. aprila na Superstar TV-u.

foto: Promo
foto: Promo

Početkom aprila na male ekrane stiže nova mini serija „Ime naroda“ u režiji Darka Bajića. Priča, koja prati istinitu istorijsku dramu iz prve polovine XX veka, upoznaće gledaoce sa životom nekih od najznačajnijih ljudi u političkoj borbi Vojvodine za prisajedinjenje Srbiji. Nastala u produkciji Telekoma Srbija i Zillion filma, serija slikovito prikazuje duh vremena i nezaustavljivu žeđ naroda za slobodom, a gledaoci će imati priliku da je prate od 5. do 9. aprila na Superstar TV.

 

Ime naroda
foto: Promo

U prvoj epizodi serije „Ime naroda“ upoznaćemo glavne likove, opštu atmosferu u Novom Sadu nakon atentata na prestolonaslednika Ferdinanda, kao i aktuelnu političku scenu s početka XX veka. Prateći sećanja protagonistkinje Milice Miletić, mlade novinarke, aktivistkinje i jedne od prvih boraca za prava žena u svetu, saznajemo da je njen otac Svetozar Miletić, jedan od najznačajnijih političkih ličnosti na Balkanu. Serija nas podseća na hapšenja svih viđenijih Srba, kao i drugih vrsta ograničavanja slobode, koje su sprovele mađarske vlasti, poput spaljivanja srpskih knjiga i zabrane zvonjava crkvenih zvona. Radnja serije prepliće se sa sudbinom kultnog lista „Zastava“, koji je kao trn u oku smetao ugarskim vlastima, a srpskim političarima predstavljao zvezdu vodilju u borbi za slobodu.

 

 

Među ostalim likovima serije „Ime naroda“ izdvajaju se čuveni Jaša Tomić, politički naslednik i zet Svetozara Miletića, zatim jedan od najvećih liričara srpskog romantizma, Jovan Jovanović Zmaj, kao i najbliži saradnik Svetozara Miletića i pored njega, najveći srpski političar ondašnje Vojvodine, Mihajlo Polit Desančić.


Ovu uzbudljivu i žestoku političku borbu za život i slobodu dočaraće nam bogata glumačka ekipa od gotovo 50 glumaca među kojima su Ljubomir Bandović, Anja Pavićević, Katarina Žutić, Žarko Laušević, Igor Benčina, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski, Mima Karadžić, Radovan Vujović i mnogi drugi. Trejler za seriju možete pogledati na linku.

makonda-tracker