Prvi glas Srbije: Ispale Tatjana i Adrijana

6
Muzički spektakl Prvi glas Srbije, koji se prikazuje na Prvoj srpskoj televiziji, napustile su dve kandidatkinje Tatjana Đorđević i Adrijana Krstić.

Prvo finale počelo je zajedničkom pesmom 10 najboljih, u odličnom ritmu velikog hita I Got A Feeling grupe Black Eyed Peas, pa su kandidati atmosferu i pre zvaničnog početka glasanja doveli do usijanja!

Tema prve finalne večeri bila je Ovo sam ja, a led je probio Davor Jovanović sa pesmom Tošeta Proeskog Pratim te. Dečko iz Kladova je bio veoma samouveren na sceni, a komentari žirija su bili više nego pohvalni

- Odlično si pevao! I energija ti je bila odlična. Imaš malo neke manire koje bih ja sanirao, mnogo su frajerski i klupski. Ali, što se tiče glada bilo je jako, jako dobro. Čestitam! - rekao je član Vlado Georgiev.

Lena Kovačević je pohvalila njegovu prirodnost i opuštenost, dok je Saša Milošević Mare naglasio da je Davor sjajno i pevao i izgledao na sceni.

Hedonism Skunk Anansie bio je izbor Tatjane Đorđević. Bez greške je Tanja otpevala ovu zahtevnu pesmu, a Mare , kao njen mentor, je bio veoma zadovoljan

- Na sceni izgledaš kao Vitni Hjuston. Bukvalno! I frizura ti je super, to je tvoj fazon. Sjajno, Tanja – bio je oduševljen Mare, dok joj je Lena savetovala da se malo više opusti.

- Malo si lenja,a li što se tiče pevanja to je sjajno, neće biti alko večeras ni nama ni publici – zaključila je Lena.

Za razliku od njih, Georgiev je imao kritike na stajling.

-Taj lanac oko vrata i taj ključ su ti sigurno smetali. Ali pesmu si odlično otpevala – rekao joj je Barba.

Kao treći u prvom finalu nastupio je Igor Terzija sa pesmom Bojana Marovića Više te nema. Devojke u publici su bile u transu, Igor je od obožavateljke dobio plišano srce.

- Igore, čestitam. Ti imaš jedan kvalitet koji sam možda tek sad spoznala. Mogu da zamilsim šta sve možeš kada nisi u ovim uslovima kao sada – izjavila je Lena, a Vlado je ponovo pohvalio Igorovu staloženost, ponašanje i boju glasa.

Darija Lukić iz Sevojna predstavila se pesmom Crazy Gnarlsa Barkleya. Srpska Areta Frenklin, kako je već mnogi zovu, dokazala je da zaslužuje i nadimak i to što je mnogi vide kao najvećeg favorita za Prvi glas Srbije.

- Scenski nastup... Dala si sve od sebe i više od toga. I u svemu tome si malo izgorela. Mogla si malo manje da skačeš da bi malo bolje iskontrolisala te krajeve. Ali sve u svemu vrlo dobro. I nema suza! Suze samo kad se piše muzika i kad se sluša u kafani. I vrlo si simpatična, to još jednom javno priznajem – rekao je u svom stilu Vlado Georgiev, a Lena je dodala da je ponosna jer je Darija bila u njenoj grupi.

Aleksandra Dabić odlučila je da njena pesma za prvo finale bude Noćas mi srce pati Silvane Armenulić. Ovacije posle njenog nastupa bile su kao u prepunoj Beogradskoj areni!

- Toma Zdravković bi sigurno bio zadovoljan i kako si izvela pesmu i kako izgledaš večeras. Imaš svoj manir u pevanju, prvi put si nas kupila upravo narodnom pesmom, to si sad ponovila i meni se mnogo dopalo – rekao je Mare.

Dečko koji je sve oduševio u polufinalu, Filip Mitrović, nastupio je s pesmom Miše Kovača Ostala si uvijek ista. Simpatični Kraljevčin bio je toliko siguran na sceni, pa je u jednom trenutku prišao Leni Kovačević i u stilu pravog džentlemena najlepšoj džez dami Srbije poljubio ruku. Publika je bila oduševljena Filipom, kao i žiri.

- Ti si bio kao pored pica peći, goreo si sav. Ali mi cenimo to! Mislim da si silu najveću mogao da sačuvaš za kraj, ali razumem, morao si i Lenu da impresioniraš. Sjajan si pevač, dobar si, pravi si. Pokazao si šta znaš, iako je mogla i neka druga pesma da bude – bio je Vladov komentar.

Ana Perišić iz Novog Sada pevala je Set Fire To The Rain svoje omiljene pevačive Adel.

Ana mi te volimo!!! uzvikivali su njeni fanovi, a Ana nije bila zadovoljna. To je primetila i Lena

- Možeš da odaneš, ja nemam zamerku na tvoju intonaciju. Volim boju tvoga glasa, volim i kako izgledaš. Ti si biće s kojim je lepo sarađivati. Trudi se da tako i ostane – bio je njen savet, a i Vlado je naglasio da nema razloga za brigu.

- Trebala si s osmehom da završiš pesmu. Ali i to je pohvalno, jer znači da si iskrena osoba. Vrlo lepo izgledaš, moram da naglasim – izjavio je Georgiev, njen mentor.

Whats Up (4 Non Blondes) bio je izbor rokerke Adrijane Krstić.

- Pao mi je kamen sa srca. Konačno si se probudila, to smo čekali. Sviđa mi se tvoj večerašnji nastup, čestitam – rekao je Mare, a Lena je naglasila da joj je drago što je dokazala da je žiri bio u pravu što je ona bila njihov izbor u polufinalu.

Za pretposladnjeg kandidata, Dušana Kurtića iz Niša to je bilo specijalno veče po svemu. On je baš 12. novembra napunio 18 godina i to uz Adilovu pesmu Ne mogu bez tebe ja.

- Dule, večeras si se popravio, malo si se popravio, nabacio si kez. Bilo je nekog razilaženja u tekstu na jednom mmestu, što nije nešto sto će da presudi. Moram te pohvaliti za ovaj kraj, vidi se da si muzikalan. Svaki put osetim nešto kad ti pevaš, svaka čast – pohvalio ga jke Vlado.

- Ovo je pesma s kojom smo te čuli kad si došao na udiciju, prava pesma koja te presdtavila u pravom svetlu – dodala je Lena, a Mare je pohvalio njegovo poboljšano ponašanje na sceni i odličnu improvizaciju.

Slatka plavuša Nevena Đorđević nastupila je poslednja u prvom finalu sa pesmom Halo Bijonse.

- Ovo nije laka pesma, ti si to odlično otpevala. Jedino ti savetujem da obratiš pažnju na izgovor, sve ostalo je fantastično – bio je Lenin zaključak, a Mare se opet skoncentrisao na izgled kandidatkinje i imao je samo jedan komentar na to.

- Sjajno! – rekao je on.

Po Vladovom mišljenju Nevenina pesma je bila izuzetno teška i kritikovao je što je preskakala jedan deo refrena.

- Ali, standardno si bila dobra, kao i dosad – rekao je Georgiev.

I dok se čekao konačni sud gledalaca i žirija, nastupio je jedan od najpopularnijih domaćih pop pevača Sergej Ćetković. Nakon Sergejevog nastupa, voditelj Andrija Milošević je glasanje proglasio završenim i otkrio da će nakon sabiranja glasova kandidati s najmanjim brojem glasova ići u međusobne duele, i da će na kraju dvoje napustiti šou!

Šest kandidata koji su direktno otišli dalje su: Igor Terzija, Darija Lukić, Aleksandra Dabić, Filip Mitrović, Ana Perišić i Nevena Đorđević, dok su za svoje mesto u drugom finalu u međusobnim duelima morali da se bore Davor Jovanović, Tatjana Đorđević, Adrijana Krstić i Dušan Kurtić. Odluku o njihovom prolasku u drugi krug finala donosio je žiri.

Davor Jovanović pevao je Deset mlađa Dina Merlina, a Tatjana Đorđević Hipnotiziran Dina Dvornika. Odluka žirija se dugo čekala, jer su i Davor i Tatjana bili odlični.

- Pokušavamo da budemo što objektivniji u ovom vrlo nezahvalnom trenutku – rekao je Vlado Georgiev i dodao – Kandidat koji nas večeras napušta je Tatjana!

- Opravdaću vašu odluku – rekao je žiriju ubledeli Davor Jovanović.

Zatim su na red došli sledeći duelisti: Adrijana sa pesmom Daj mi ritam grupe Negativ i Dušan uz Rano je za tugu Harisa Džinovića. Lena je saopštila odluku u ime žirija.

- Dušane, od samog početka sam blagonaklona prema tebi, jer znam da kriješ sve ovo što si večeras pojkazao. Adrijana s druge strane ima super energiju, ti si neko ko je neobičniji za ovaj šou, jer ti je samo jedan stil blizak. Nažalost, neko od vas dvoje večeras mora da nas napusti. A to je Adrijana Krstić.

Dušan Kurtić nije mogao dobiti bolji poklon za rođendan.

Drugo polufinale je u subotu 19. novembra u 21 sat na PRVOJ.

makonda-tracker