Vampirski dnevnici na TV Prva

12
Od ponedeljka 14. novembra, radnim danima u 14 časova na TV Prva kreće najpopularnija tinejdžerska horor serija Vampirski dnevnici

Vampirski dnevnici je američka tinejdžerska dramska horor TV serija čiji je autor Kevin Vilijamson. Reč je o televizijskoj verziji seriji urađenoj po istoimenom romanu autorke L.J. Smit. Prva knjiga je objavljena 1991. i do sada je izašlo šest nastavaka. Samo u Severnoj Americi prodato je više od tri miliona primeraka, a serijal je objavljen u čak trideset zemalja. 2009. godine je započelo emitovanje popularne TV serije.

Serija prati život Elene Gilbert, tinejdžerke koja se zaljubljuje u vampirsku braću Stefana i Dejmona Salvatorea. Serija se fokusira i na živote Eleninih prijatelja i ostalih stanovnika fikcijskog gradića Mistik Fols u Virdžiniji.

Osvojila je nagradu People's Choice i šest nagrada Teen Choice. Vrlo brzo je stekla popularnost i kultni status među mlađima generacijama, a premijeru druge sezone gledalo je 3, 4 miliona gledalaca.

Autori serije su Kevin Vilijamson i Džuli Plek a uloge tumače Nina Dobrev, Pol Vesli, Ijan Somerhalder, Stiven R. Mekvin, Sara Kaning, Katerina Grejem, Kendis Akola…

makonda-tracker