Šareno: Lepota trećeg doba

0
U subotu 1. oktobra od 14:30 časova na TV Avala pogledajte emisiju Šareno u kojoj gostuju glumica Branka Veselinović i političar Jovan Krkobabić
Foto: Petar Đorđević
Foto: Petar Đorđević

Na međunarodni dan starih biće postavljena važna pitanja za vremešne gledaoce, poput onih kada zapravo nastupa treće doba, da li ga se treba plašiti i kako ga dočekati, da li pozne godine karakterišu uglavnom nemoć, samoća i besparica?

Da je starost irelevantna, da čovek i tada može naći lepotu i svrhu i uživati sa partnerom u braku pokazaće nam Branka Veselinović, glumica koja sa svojim mužem Mlađom čini najdugovečniji par u Srbiji.

Sa Olimpijade sporta, zdravlja i kulture 3.doba u studio stiže Vasilije Belobrković iz Olimpijskog pokreta 3.doba Srbije, a o kvalitetu i sadržajima koje nude Domovi za stare, kao i o rušenju predrasuda koje o njima vladaju, radu klubova za stare i angažovanju pomoći u kući, pričaće Brankica Janković, dir. Gerontološkog centra Beograd.

U prilozima će biti reči o dugovečnosti ljudi u Srbiji u odnosu na druge nacije, ishrani starih ljudi, a ekipa emisije posetila je i Jovana Krkobabića, potpredsednika Vlade Srbije koji se na više frontova zalaže za svoje ispisnike.

Voditeljke emisije su Ivana Lazarević Gajica, Ivana Višković i Nataša Cvetković.

makonda-tracker