TV Slagalica: Počinje 70. ciklus

0
Kamerni porodični kviz znanja i zabave TV Slagalica ima najdužu tradiciju među kvizovima na našim prostorima, a od 23. septembra počinje novi 70. ciklus.

Ove godine kviz TV Slagalica obeležava punoletstvo, naime, prvu emisiju pod nazivom Muzička slagalica, TV Beograd emitovala je 22. novembra 1993. godine. Od 2000. godine naziv je promenjen u  TV slagalica i na taj način usaglašen sa novom koncepcijom kviza.

Menjale su se ekipe koje su osmišljavale i realizovale ovaj kviz, urednici, dvadesetak voditelja i voditeljki. Menjale su se takmičarske igre, vreme emitovanja, scenski izgled. U kvizu je učestvovalo oko tri hiljade takmičara. U svakom ciklusu takmičenja dodeljene su vredne nagrade.

Od petka, 23.septembra, svakodnevno na Prvom programu u 19 sati, nove epizode najgledanijeg kviza u našoj zemlji. Kviz čini šest takmičarskih igara, a od 70. ciklusa reč je o sledećim igrama: slagalica, moj broj, korak po korak, skočko, ko zna, zna i asocijacije.

Svaki krug takmičenja podrazumeva ukupno 61 emisiju. Prvih 40 emisija su predtakmičenje. Osam najuspešnijih takmičara, na osnovu broja pobeda, ili osvojenih bodova ukoliko je broj pobeda izjednačen, nastavljaju takmičenje po kup sistemu u ukupno 21 emisiji.

Svi učesnici u takmičenju dobijaju nagrade čija je vrednost prilagođena nivou takmičenja. Ekipu gledanog kviza čine: urednica Slavica Ćirović, voditeljke Danijela Pantić i Marija Veljković, stručna konsultantkinja Milka Canić i reditelj Živojin Čelić.

makonda-tracker