Maldivi: Dečak iz doma

0
Srđan Nikčević, iz ekipe Beograd Stari grad u serijalu Maldivi, više od igre takmičarima ispričao tužnu i tešku životnu priču

U igri istine, Srđan Nikčević, učesnik takmičenja Maldivi, više od igre, koje gledamo na Happy televiziji, bez ustezanja, ispričao neverovatnu životnu priču za mladića od 21 godine.

- Mnogo sam se selio, svuda sam živeo – pričao je pred svima.

– Tata se ženio tri puta, majka je zbog svih trauma postala alkoholičarka. Nije ona, jadna kriva, pritisli su je problemi, nije imala kud. Pokušala je da se izbori, ali teško je. Tata se oženio drugom, para nema, ja moram u školu...Živeo sam u Beogradu, Sloveniji, Crnoj Gori...Pet godina sam živeo u vojnoj kasarni. U vreme bombardovanja bio sam sve vreme sa vojskom. Kuda oni, tu i ja. Sa njima sam spavao, hranio se. Svašta sam čuo i video. Život ume da bude baš surov. Naučio sam šta je red i disciplina!

Ostali takmičari su ga slušali razrogačenih očiju. Srđan je nastavio:

- Jedno vreme sam bio kod oca, koji je živeo sa drugom ženom, maltretirali su me... Prijavio sam oca, a zatim pobegao od kuće.. Bio sam i u domu. Vidite, nisam drugačiji od vas. Nisam ni nameravao ovo da vam ispričam, krio sam, jer mi je bilo zaista glupo, da ne pomislite svašta. Ali, želim da pokažem da su i deca iz doma dobri ljudi. Ne izlaze iz popravnih domova samo budući kriminalci i neradnici. Ima tu i ljudi koji žele da rade, da budu deo društva, koje ih, zbog prošlosti, uglavnom odbaci.

-  Sad si ovde – rekla je Katarina Petrović i zaplakala.

– Ovo nismo znali. Ali, ti si najbolja osoba koju sam upoznala. Jako mi je žao što ti se sve to desilo. Mi smo ušuškani kod svojih roditelja, ni ne slutimo kako pojedini mladi žive.

- Sport mi mnogo pomaže – rekao je Srđan, a zatim pokazao šta sve ume na terenu.

Izvodio je salto, skakao, pravio kolutove u vodi..U tome mu mnogo pomaže Dragana Vidojković, iz njegove beogardske ekipe.

Srđan sada živi sam.

makonda-tracker