Zlatan Stipšić Džiboni pušta svoje najdraže pesme na MTV-u

0
U susret koncertu koji će Zlatan Stipišić, poznatiji kao Džiboni, održati u Puli u subotu, 27. avgusta, i u Novom Sadu 1. oktobra, pevač je lično odabrao svojih deset spotova za emisiju Top 10@10, koju će biti prikazana u četvrtak, 25. avgusta od 10 časova na

Džiboni je jedan od najpopularnijih pop pevača u regionu, a ni jedan kantautor u Hrvatskoj nije toliko jednoglasno hvaljen i nagrađivan od strane publike i kritike kao on za svoje albume i pesme.

Svoju muzičku karijeru započeo je sredinom osamdesetih kao pevač u grupi Osmi putnik. Početkom devedesetih odlučuje se na solo karijeru i već 1991. objavljuje prvi album Sa Mnom Ili Bez Mene. Slede albumi Noina arka (1993), Kruna od perja (1995) i Ruža vjetrova (1997), a nižu se hitovi Lipa moja, Tempera, Dvije duše, Ako me nosiš na duši, Ej vapore i drugi. Album Judi, zviri i beštimje koji je 1999. izašao u izdanju kuće Dallas Records, bio je najprodavaniji album godine u Hrvatskoj i Sloveniji. Na ovom albumu našle su se hit pesme Činim pravu stvar, Projdi vilo, Ja ću budan sanjati, a kritika mu je dodelila titulu najboljeg albuma dekade.

Godine 2001. objavljen je Mirakul, album koji je samo u Hrvatskoj dostigao tiraž od 70.000 primeraka. Na naredni album nazvan Unca fibre publika je čekala gotovo pet godina. Godine 2010. za Dallas Records objavljuje novi album Toleranca na kojem se izdvaja nekoliko uspešnih singlova poput Žeđam, Toleranca i Zamoli Me (Možda ti je ispod časti).

Posle ovoliko hitova i nagrada, nema sumnje da će Džiboni odsvirati odlične koncerte u Puli i Novom Sadu, a do tada uživajte u pesmama koje je on lično odabrao za MTV-jevu emisiju Top 10@10 u četvrtak od 10 časova.

makonda-tracker