otvoreno o svemu

PETAR BENČINA: Druženje sa prijateljima i porodicom je moja ANTISTRES terapija

0

Gost emisije 30 MINUTA ovog petka je jedan od trenutno naših najtraženijih i najpopularnijih glumaca, Petar Benčina.

foto: promo
foto: promo

Ostvario je veliki broj uloga u pozorištu i na televiziji, a serije Vojna akademija, Komšije, Psi laju, vetar nosi, Pogrešan čovek, Žigosani u reketu, samo su neki od projekata u kojima je ostvario velike i zapažene uloge. Poput većine kolega za glumu se zainteresovao još u detinjstvu. Bio je član glumačke grupe koju je vodio Mika Aleksić. Kao dečak trenirao je fudbal, na poziciji golmana.

 

Glumu je završio na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Dragana Petrovića Peleta. Od 2010. godine je član Beogradskog dramskog pozorista.

 

Petar, koji je u braku sa glumicom Tamarom Dragičević, za 30 MINUTA iskreno govori o karijeri, planovima, zaljubljenosti, deci, omiljenim ulogama i detinjstvu.

 

- Bilo bi interesantno da Tamara i ja radimo zajedno, s tim što bismo voleli da to budu neke relacije koje nemaju veze sa našim privatnim odnosom - rekao je glumac ovom prilikom.

 

Ističe da mu strpljenje nije jaca strana, a potom otkriva i na koji način uspeva da uskladi sve poslovne i privatne obaveze.

 

- Dođe nekada do kuršlusa u ukrštanju svih tih stvari, ali ja sve to i volim, to je moj život. Ponekad jedno zbog drugog trpi, desi se da ima više stvari u isto vreme, ali nekako se snalazimo. Takav je poziv, ne određuje glumac sam kada ce biti pozvan za neke uloge. Dešava se da te niko ne zove duže vreme, a onda troje ljudi odjednom. Antistres terapija je u druženje sa prijateljima, u porodici... Ne shvatam baš sve i uvek kao posao, već pokušavam da se usput i zabavim - otkriva Benčina u novom izdanju emisije 30 minuta, koja će na programu EDU TV- Obrazovne televizije biti u petak, 13. decembra u 20:30h.

 

Autor i voditelj emisije je Dejan Jelača.

 

 

makonda-tracker