Chase & Status preuzimaju MTV

0
U petak šestog maja u 20:30 časova, ne propustite da u okviru emisije MTV TakeOver pogledate kojih pet spotova su samo za gledaoce MTV-a odabrali članovi popularnog elektronskog sastava Chase&Status

Chase&Status je elektronski duo iz Londona, čiji su članovi Saul Chase Milton i Will Status Kennard. Upoznali su se na univerzitetu u Mančesteru sredinom devedesetih, a spojila ih je ljubav prema drum&bass zvuku.

Sve do 2004. godine kada su izbacili remiks za Future Cut, rad ovog elektronskog dua uglavnom se vezivao za DJ nastupe. Ovaj čin predstavlja zaokret u karijeri sastava Chase&Status, a samo godinu dana kasine BBC1 Xtra Drum&Bass dodeljuje im nagradu za najbolji singl. U pitanju je bila numera In Love za koju je glasalo više od 40.000 slušalaca, a na kojoj im društvo pravi Jenna G. Godine 2008. izdaju svoj debi album More Than A Lot, sa kojim dostižu veliku popularnost u Engleskoj. Farel Vilijams iz popularnog sastava N.E.R.D. ih smatra trenutno najzabavnijim producentima u Velikoj Britaniji.

Od potpisivanja ugovora sa kompanijom Universal Publishing u maju 2009. godine, Chase&Status započinju saradnju sa Rihannom na njenom pretposlednjem studijskom albumu Rated R. Iste godine potpisuju ugovor sa velikom izdavačkom kućom Vertigo/Mercury Records i svojim singlom End Credits, na kojem se pojavljuje i grupa Plan B, osvajaju Q2010 nagradu za najbolji video. Početkom ove godine pojavio se drugi studijski album ovog sastava, pod nazivom No More Idols.

Poslušajte numeru Pieces sastava Chase & Status:

makonda-tracker