MTV TakeOver: Boj Džordž

0
U petak 8. aprila u 20:30 časova ne propustite da u okviru emisije MTV TakeOver pogledate kojih pet spotova je, samo za gledaoce MTV-ja, odabrao čuveni britanski pevač i kompozitor Boj Džordž

Ekipa MTV-ja je iskoristila priliku da se sa Boj Džordžom sastane pred njegov beogradski di džej nastup kako bi ovom kontroverznom muzičaru pružila priliku da preuzme MTV i gledaocima regionalnog muzičkog TV kanala predstavi pet spotova koji su nekako uticali na razvoj njegove muzičke karijere.

Džordž Alan O’Daud, publici poznatiji kao Boj Džordž, britanski je pevač i kompozitor i jedan od začetnika muzičkog neo-romantizma u Engleskoj. Kao član benda Culture Club, doprineo je afirmaciji muzičkih žanrova poput soul-a, reggae-a i pravaca koji predstavljaju preteču današnjeg r’n’b-a. Usled sporadičnih razmirica u bendu, Boj Džordž se krajem 80-ih odlučuje za solo karijeru. Njegov singl prvenac pod imenom Sold pojavio se 1987. godine i postigao zapažen uspeh u većini evropskih zemalja. Paralelno sa pevačkom karijerom, Džordž 90-ih oprobava svoj talenat u DJ-ingu i dobija mahom pozitivne reakcije na ovaj angažman. On je nedavno potvrdio i glasine o navodnom ponovnom okupljanju benda Culture Club u intervjuu za BBC.

- Da, ponovo ćemo biti zajedno. Napravićemo pravu, ogromnu svetsku turneju, a lansiraćemo i novi album - rekao je uzbuđeno Boj Džordž.

makonda-tracker