OD NARODNE MUDROSTI DO VRHUNSKE UMETNOSTI

Bojana Ristivojević i Uroš Davidović o praznicima, tradiciji, sećanjima: Život koji imamo je fantastičan dar - živite ga!

0

Uvek veseo i nasmejan voditeljski par televizije Happy, Bojana Ristivojević i Uroš Davidović, podelili su sa Vama sećanja na svoje najlepše praznike, najavili šarenu eksploziju kulture i zabave u narednim izdanjima emisije “Prelo u našem sokaku” i otkrili koga će tih dana ugostiti.

 

foto: Promo
foto: Promo

Šta je ekipa televizije Happy pripremila za praznična izdanja “Prela”?

 

„Kao što to i inače radimo, spremamo prava iznenađenja. Dakle, ako smo do sada bili veseli i zanimljivi, narednih dana očekujte šarenu eksploziju zanimljivh gostiju, priče, pesme, igre, kombinacije kulture i zabave, pa neka svako izabere, od narodne mudrosti do vrhunske umetnosti “- kaže Uroš, a Bojana objašnjava:“S obzirom na to da naša emisija ide nedeljom akcenat stavljamo na onu koja će biti prikazana na Badnji dan i koja će obilovati sjajnim pričama i običajima karakterističnim za ovaj praznik. Podsetićemo gledaoce kako se slavilo nekada, govoriti kako se praznici obeležavaju u Hilandaru i drugim mestima. Takođe ćemo se družiti uoči dočeka Srpske Nove Godine i davati savete gde otići za Doček, kakvu trpezu pripremiti i slično.

 

Koga ćete tom prilikom ugostiti?

 

“U nedelju će gostujući grad biti Beograd, pa ćemo ugostiti menadžera grada, gospodina Vesića, grupu Legende i mnoge druge. Dok će nam na Badnji dan gosti biti Marko Bulat, Milan Dinčić Dinča,Vanja Bulić....”- otkriva nam Bojana, dok Uroš uz osmeh dodaje: ”Imamo goste od gradonačelnika preko profesora fakulteta, pa do pevača izvorne muzike. U stvari imamo čak i kombinacije navedenog“.  

 

foto: Promo

Šta Vama lično znače praznici?

 

“Meni iskreno mnogo znače, naročito Božić i Uskrs, kao najveći hrišćanski praznici. To je vreme za porodicu, prijatelje, ljubav, nove želje ali i za podsećanje na sve što je važno u životu i ono na čemu moramo da radimo. Praznici nas zbližavaju, podsećaju da budemo bolji prema drugima i sebi. Za Božić je običaj da se svi posvađani pomire, da se sve nesuglasice prevaziđu, bar je tako u mojoj porodici uvek bivalo. I zato su mi ovi datumi jako značajni” – priča Bojana, dok Uroš kaže: “Meni lično priliku da budem sa porodicom i da radim stvari koje su mi inače luksuz. Na primer, da čitam knjige. Da, znam. Možda to nekom ne zvuči kao vrhunska zabava, ali se iskreno toliko dobro provedem na snimanju „Prela“ da mi je to sasvim dovoljno.“

 

foto: Promo

Koja su najlepša sećanja koja imate na Božićne praznike?

 

“Najlepša sećanja su mi vezana za Badnji dan. Za pijukanje u slami sa decom iz sela, paljenje badnjaka u seoskoj crkvi uz pesmu i igru a pre svega, dok sam bila mala, babino beleženje mesta gde je novčić u česnici kako bi završio kod mene” – priseća se voditeljka, a Uroš se nadovezuje: „Bilo je jutro, krenuo sam da se pričestim u manastriju Pokajnica. Kuća mojih roditelja se nalazi na brdu tako da se iz nje vidi dolina Morave. Sve je bilo zavejano a sunce je sijalo, to je najlepši zimski prizor koji sam ikada video. Zatim, tu je uloga položajnika kod teta Anđelke, čak i kada sam malo prestario za tu ulogu. Sada je moj sin „nasledio“ taj deo. Tako da Božići postaju sve bolji i bolji“   

 

Šta je po Vama sreća?

 

„Ne znam šta je sreća, ali znam da je život istraživanje i pronalaženje odgovara na to pitanje. U svakom slučaju odgovor mora da je složen. Ali, verujem da čovek mora da bude pre svega skroman da bi bio srećan. Najveća sreća je što smo živi. To bi trebalo da cenimo“-savetuje Uroš dok Bojana uz iskren osmeh govori: “Za mene je sreća osmeh na licu meni dragih osoba, optimizam koji mi je Bog dao kao najveći dar, pozitivan pogled na svet, na probleme i dobro zdravlje. Sreća nije ništa više do naša vera u ljude, u ljubav, u bolje sutra”.

   

Šta bi poželeli svim ljudima u Novoj godini?

 

“Poželela bih dobro zdravlje, napredak i blagostanje na svim poljima. Ljubavi i pozitivnih događaja u porodicama, u komšiluku u svakom selu i gradu” a Uroš završava razgovor rečima: „Život koji imamo je fantastičan dar. Živite ga“.  

 

 

makonda-tracker