Dvor: Demoni u uštipcima

0
Pošto su se takmičari izborili sa kanonadom Lepinih uštipaka, kraljevstvo je po nalogu Krunskog saveta napustila Mika, a ispunjavajući zadatak, u đakuziju su se zajedno našli Dragana Urška i Denis

Dragana i Vanesa su ispred kuće komentarisale kako je u kući toplije nego u Dvoru, ali je u Dvoru ipak lepše. Dragana je zaključila da je na Dvoru lošija atmosfera jer ima tenzije, svađa i kazni. Dragana je primetila da je Joca protekle noći dugo kopao po dvorištu, ali ništa nije našao. Pokazala je Vanesi gde je on kopao, a Vanesa je prokomentarisala da je Bebi možda bila u pravu kada je rekla da zlatnici uopšte nisu zakopani, već su sakriveni negde.

Đus je prokomentarisao kako oni koji su kopali prethodnog dana nisu ostavili nered za sobom. Dragana je rekla da su zajedno sve vratili kako ne bi izgledalo kao da su krtice kopale i da drugi ne bi znali koji je deo dvorišta pretražen.

Pile je otvorio prodavnicu. Vanesa je primetila, pa je počela da budi ostale seljane. Pošto su se probudili, uputili su se u prodavnicu. Denis je, čim je ušao u prodavnicu, ukrao dve paklice cigareta. Mika je za to vreme pitala Pileta da li se provlači po novinama to da smrdi, na šta joj je Pile rekao da ne zna ništa o tome. Zbog toga što nemaju dukate, Dejanu je Pile poklonio kvasac i brašno, kako bi spremili ručak i večeru, uz uslov da sutra kupe celo pakovanje kvasca.

Vanesa, Dragana, Bebi i Đus su ćaskali u dvorištu. Dragana je bila uporna u tome da pokloni Bebi cigarete iako je ona uporno odbijala. Uspela je da je ubedi, ali je Bebi prokomentarisala kako ju je sramota zbog toga. Đus je rekao da drami bez potrebe i da se napalila. Ona mu je rekla da će on videti kada se ona napali, što se Đusu dopalo. Ona se naljutila i rekla Đusu da sa njom ne može tako da razgovara i da mora da ima rispekt prema njoj.

 Đus i Bebi su ćaskali o dukatima i preostalom vremenu na Dvoru. Za nju je to test izdržljivosti i uzdržanosti. Bebi se požalila Đusu kako nema više dukata i kako joj je Lepa dala par uštipaka kako bi bar nešto pojela. Dodala je da je to sasvim dovoljno i da neće tražiti hranu ni od koga.

Urška i Nina su pile kafu i razgovarale o osećanjima u toku izbacivanja i o tome kako su bile nervozne dok su čekale rezultate. Urška je rekla kako joj je zasmetala Draganina negativna energija, i to što joj je rekla da izađe iz kuhinje jer joj tu nije mesto.

Đus i Bebi su razmatrali kako bi bilo dobro napraviti svadbu na prostoru dvora, ali u realnom vremenu pošto izađu. Prišla im je Vanesa i prokomentarisala kako su svi na Dvoru poludeli jer pričaju o demonima u uštipcima.

Lepa je spremala uštipke i podvarak za ručak. Mika je stala sa druge strane šanka i u tom trenutku je jedan uštipak izleteo iz šerpe i zakačio Lepinu ruku, a zatim i Miku. Đus je viknuo Kanonada uštipaka!, a Mika je vrisnula i čučnula na pod. Pitali su je kako je, međutim, ona je samo ćutala. Lepa je rekla kako se i njoj isto desilo, pa nije vrištala. Đus je prokomentarisao da ukućanima treba pancir za Lepine uštipke.

Pošto su počistili spavaću sobu, Bebi, Joca, Nemanja i Đus su primetili da nešto još uvek smrdi. Bebi je prokomentarisala da je možda neko uginuo, a da oni to nisu primetili.

Lepa je pričala kako joj se nikada u životu nije dogodilo da joj pukne uštipak. Ona je bila sigurna da je to neki znak. Mika je zaključila da su to đavolska posla, možda i demoni. Lepa nije verovala u ono što je Mika rekla, pa je tražila da ponovi. Mika je ponovo rekla da su demoni krivi za to što se desilo. Lepa je zbunjeno pitala otkud demoni u uštipku, a Mika je nastavila sa pričom o demonima u uštipcima.

U pismu Krunskog Saveta koje je pročitao Denis dvorani su dobili zadatak da izvuku nečije ime i napišu govore o toj osobi i o tome zašto je ta osoba zaslužila da pobedi. Mika je napisala govor o Ćemu u kome ga je ishvalila i zahvalila mu se na tome što je održavao higijenu i spremao hranu.

Vanesa je pisala o Dragani. Rekla je kako je Dragana najbolja osoba od svih, da joj je drago što ju je upoznala, da se sve vreme trudila da šou bude što bolji i da se trudila da svojim intrigama i svađama poboljša šou.

Ognjen ih je posetio kako bi izbacio jednu žensku osobu sa Dvora. Od Mike, Dragane i Bebi je zatražio da ustanu, a zatim je rekao da Mika napušta Dvor. Ognjen je pitao kome je ostavila zlatnike, a Mika je rekla da nema šta da ostavi. Na njegovo insistiranje je rekla da ih ostavlja Dejanu, Vanesi i Deniju.

U sledećem zadatku je trebalo da tri dobrovoljca urade nešto ludo što do sada nije urađeno na Dvoru. Ukućani su se nećkali, ai su ubrzo počeli da razmišljaju o zadatku. Denis je, obučen, ušao u đakuzi. U đakuzi je Nemanja ubacio Uršku, a Ćemo Draganu. Na kolicima za poslugu je Đus vozio Jocu kroz dvoranu, a na tremu su Nemanja i Joca bacali na krov Draganine čizme. Urška je po izlasku iz đakuzija otišla u kupatilo da se istušira, međutim, Dragana ju je prestigla. Pošto je izašla, Dragani je peškir, kojim se obmotala, pokušao da skine Đus. Međutim u tome nije uspeo.

Pošto su uspešno završili zadatak, svi ukućani koji su se ludirali dobili su po 10 zlatnika.

makonda-tracker