Dvor: Kraljevstvo pred bankrotom

0
Količina zlatnika na Dvoru osetno se smanjila, kazne su pooštrene, a takmičari postaju zabrinuti

Fanfare su se oglasile i ovog jutra iznenadile seljane. Na Dvoru je pročitano pismo u kome se od seljana tražilo da naprave obeležje Dvora i da zatim, u toku dana, očiste muški i ženski toalet, operu sudove i pobrinu se da kuhinja bude čista. Takođe je bilo potrebno odrediti najmanje tri seljana za pisanje poezije za kralja i kraljicu, dok bi jedan trebalo da spremi večeru.

Nadzornik Dejan je primetio da se nekoliko ukućana uputilo ka kući za seljane kako bi se vratili u krevet. On je pošao za njima i upozorio ih da je spavanje u toku dana zabranjeno. Ćema je rekao da ga upozorenje ne zanima i da će spavati bez obzira na sve kazne.

Dragana i Vanesa su ćaskale na dvoru. Dragana je rekla kako se oseća sve veća tenzija i nervoza na dvoru, posebno otkako je Ćemo rekao da je on pobednik.

Dragana je nastavila sa pričom o tome kako sumnja da im Krunski Savet nešto sprema. To je zaključila jer žurka protekle večeri nije bila najavljena, niti su očekivali da se četvoro izbačenih vrate na Dvor.

Lepa je primetila da joj je neko uzeo paprike iz frižidera. Bila je ubeđena da ih je taj koji je ukrao pojeo protekle noći. Denis joj je rekao da je luda i da je to nemoguće jer nisu imali vremena za tako nešto.

Đus je pitao Lepu u čemu je problem. Pošto mu je objasnila, Đus joj se požalio kako je i on pomislio da mu je neko ukrao banane i hleba, međutim, sve je pronašao u drugom frižideru.

Joca i Dejan su razgovarali o podeli zadataka. Bilo im je jasno da nemaju dovoljno novca, pa su se ponadali da će ostali prihvatiti da rade za malo dukata. Kralj je došao na ideju da seljanima ponudi da rade besplatno, a da im vladari zauzvrat obezbede obroke do kraja nedelje. Zaključio je da bi jedino na taj način kraljevstvo imalo šanse da opstane.

Joca, Bebi, Dejan i Dragana su ćaskali o tome kako da naprave obeležje Dvora. Zaključili su da je za to najbolje angažovati Nemanju, Stojana i Vanesu, koja bi radila i čiščenje. Odlučili su da angažuju Danijela za čišćenje muškog WC-a i smišljanje poezije, a Miku za pranje sudova. Đusa i Denisa su odlučili da angažuju za pesmu uz ukupan budžet za sve poslove iznosi 48 dukata.

Na sastanku, koji je vodila kraljica, nadzornik je rekao kako je savetovao kralja da se razvede od kraljice. Dejan joj je odgovorio da su se oni samo zafrkavali dok je kraljica spavala i da su smišljali scenario za špansku seriju, što nema veze sa realnošću.

Druga tema su novopridošli seljani koji su doneli informacije iz spoljnog sveta, na primer, Ćemov stav da je već saznao da je pobednik. Zaključili su da novi-stari seljani imaju neki zadatak, ali su bili oprezni u tome šta će reći i kako će se ponašati prema njima.

Fanfare su pozvale sve seljane da se okupe na Dvoru. Krunski Savet je kaznio Miku i Bebi jer su zajedno boravile u WC-u. Bebi je morala da plati 100 zlatnika. Joca im se zahvalio i zaključio da će kraljevstvo sigurno pasti u narednih nekoliko dana jer nema novca u riznici. Bebi je obavestila sve žene da se nešto kasnije okupe kod đakuzija gde će organizovati mini-žurku. Posle plaćene kazne, u Riznici je ostalo 180 zlatnika.

Mika je tužila sve seljane zbog nehigijene u kući za seljane.

Pošto su uspešno završili dnevne zadatke Krunski Savet je pismom obavestio seljane i dvorane da su dobili nazad dva dukata, koja su dali ranije kao kaznu. Po čitanju poezije, zadatak seljana je bio da prokomentarišu dosadašnju vladavinu kralja i kraljice.

U sledećem zadatku je svako od seljana prvo uradio anketu, a zatim je trebalo da sa gomile svih anketa, od nadzornika uzmu po jednu koju će pročitati naglas. Pri odgovaranju na pitanja iz ankete seljani nisu smeli da se potpišu, a u anketi su mogli da pišu samo o učesnicima koji su na Dvoru.

makonda-tracker