Dvor: Dragana i Dejan na usluzi vladarskom paru

0
Bebi i Đus izabrali su za nadzornika Dejana Milićevića, dok je Dragana Tripić postavljena za sluškinju

Bebi je ustala i nije primetila Đusa koji je sedeo u kuhinji. Đus joj je dobacio kako sedi već neko vreme i posmatra je kako šeta po kući. Bebi je pitala Đusa da li je imao problema sa spavanjem u krevetu za vladare, jer ona nikako nije uspela da zaspi.

U pismu o raspodeli dnevnih zaduženja se, zbog žalbi vladara na higijenu, od seljana tražilo da detaljno očiste Dvor, posebno đakuzi, kako bi kralj i kraljica mogli da uživaju i u tom luksuzu. U pismu je zatraženo od seljena da spreme večeru za kralja i kraljicu.

Mika se obratila svima i rekla kako su ona i Joca počistili celu kuću prethodne nedelje za šta su bili nagrađeni.

Po zatvaranju prodavnice Đus i Bebi su ćaskali u dvorištu. Bebi je rekla kako nije lepo spavala dok je Maja bila na Dvoru. Đus joj je rekao da zaboravi na nju. Bebi je zaključila da je diskvalifikacija ponižavajuća za nju i da će teško pasti i njenoj porodici. Bebi je za Maju dodala i da je žena koja je na ivici ludila.

Kralj Jovan i kraljica Bebi su razmatrali koga bi mogli da postave za nadzornika a koga za sluškinju. Za nadzornika su uži izbor ušli Dejan i Đus, dok su za sluškinju razmišljali o Dragani.

Dejan i Dragana su pričali o Vendi. Hvalili su je kako je vredna i da je mnogo napredovala i radila na sebi. Dejan je pričao kako je jednom ušao u kuhinju i video da blista. Nije mogao da veruje kada su mu rekli da je Vendi očistila. Dragana je rekla da je bila ubeđena da će je Vendi napasti čim je kročila na Dvor, ali joj je drago što nije. Dejan je rekao kako je i on tako mislio za Firčija, a da je tek sada shvatio da je genijalac. Dodao je da mu je drago što je mnogo stvari od njega naučio.

Joca i Dejan su razgovarali o takmičarima koji vole da spavaju. Joca je rekao kako ne može da shvati da neko spava ceo dan, iako bi trebao da se pokaže u najboljem svetlu. Dejan je rekao da je to zbog kralja i kraljice koji su još na početku vladavine morali da postave strožije uslove.

Aleksandra je posetila Dvor kako bi vladari izabrali nadzornika i sluškinju. Bebi je za nadzornika ponovo izabrala Dejana Milićevića, a razlog je taj što se on dobro snalazi na toj poziciji. Dejan joj se zahvalio na ukazanom poverenju. Joca je za sluškinju izabrao Draganu, jer je dobila ćemizam, želju za tim da sve bude čisto.

Seljanima je saopšteno da ove nedelje neće dobiti nijedan zlatnik, već će svi zlatnici biti kod kralja i kraljice. Kralj Joca je obećao da će se potruditi da svi ravnopravno učestvuju u zadacima.

Stojan i Nina su u kuhinji. Stojan joj je rekao da će se isključiti iz svega. On je zaključio da ne treba nikome da se pravda, ali se izvinio pre neko veče kada je trebalo. Dodao je da ako ona smatra da je sve ispravno uradila, onda nema problema. Nina mu se izvinjavala, a na kraju razgovora je rekla da ne zna za šta mu se izvinjava.

Kralj i kraljica su odlučili da angažuju nekoliko seljana kao obezbeđenje. Pozvali su prvo Đusa koji je tvrdio da nema zlatnika. Kralj i kraljica su mu rekli da mu ne veruju, ali su ga ipak pozvali za zadatak. Joca mu je ponudio 21 dukat, a Đus je pristao. Joca mu je dao 10 kao akontaciju. Miki su ponudili 21 dukat za celu nedelju za šta je ona rekla da joj je malo. Tražila je 5 dukata na dan jer ona ipak treba da cinkari za njih. Na kraju je pristala.

U pismu Kunskog Saveta je saopšteno da je zabranjeno angažovanje obezbeđenja, tako da seljani koji su angažovani moraju da vrate dukate. Joca je najavio igru u kojoj će se boriti za 40 dukata. U igri su muški seljani nosili žene jednu po jednu u nosiljci određenom trasom. Žene su u krilu držale šerpe sa vodom. Koja je najmanje prosula je pobedila, a to je Lana.

makonda-tracker