MTV premijera: Hurts Sunday

0
MTV predstavlja ekskluzivnu premijeru spota za novi singl Sunday mančesterskog pop-dua HURTS, ove srede, 2. marta, u 12 časova
Foto: Laurence Ellis
Foto: Laurence Ellis

Nakon uspešne 2010. godine, elektro-pop sastav i prošlogodišnje MTV Push zvezde Hurts objavili su i spot za numeru Sunday - četvrti po redu singl sa njihovog visokotiražnog albuma prvenca koji nosi naziv Happiness. Radnja spota oslanja se na grčki mit o Orfeju i Euridici, a odvija se u vanvremenskoj Rusiji gde se protagonistima koji voze limuzinu marke Volga više puta stilizovanom ćirilicom saopštava poruka Don’t Look Back (Ne gledaj nazad). Spot je sniman u Rumuniji početkom godine, a glavnu žensku ulogu igra rumunska glumica Laura Cosoi  koja se već pojavljivala u spotu za njihov singl Better Than Love. Režiju potpisuje britanski reditelj poznat pod pseudonimom W.I.Z. koji je radio spotove za imena kao što su Massive Attack, Kasabian, Oasis, Chemichal Brothers, Arctic Monkeys i mnogi drugi.

Zanimljivo je da su Hurts nedavno osvojili prestižnu nagradu britanskog časopisa NME (New Musical Express) za najbolji novi bend, a ovaj muzički časopis uvrstio je zakazane nastupe pomenutog benda na listu turneja koje ne treba propustiti u 2011. godini. Pored raznih svetskih metropola i potvrđenih nastupa na velikim svetskim festivala kao što su Coachella ili Isle of Wight, sastav Hurts 25. maja po prvi put dolazi i u Beograd, gde će nastupiti u Beogradskoj areni.

makonda-tracker