Dvor: Vendi ponovo u igri

0
Dvor su napustili Vanesa i Ćemo, a novi vladarski par su Boki 13 i Đus. Vesna Vukelić Vendi je posle Farme, ponovo ušla u rijaliti

Seljani, kralj i kraljica su ovog jutra dobili priliku da spavaju nešto duže. Pošto se Miloš probudio, uhvatio je Maju za ruku i počeo da je mazi. Maja mu je rekla da je ružno sanjala.

Maja je prokomentarisala kako ih niko od seljana ne voli, i da niko nije hteo da dođe da ih probudi. Miloš je odgovorio da je to samo pokazatelj njihovih karaktera.

Za to vreme su Boki, Dragana i Bebi ćaskali u spavaćoj sobi. Bokija je zanimalo šta rade Maja i Miloš. Dragana je bila sigurna da se odmaraju i da se Maja umiljava Milošu. Boki je prokomentarisao kako nije video ženu koja ima toliku želju da se uda kao što je ima Maja.

Bebi im je objasnila zašto nosi različite patike. Ona je rekla da je to zbog malera, jer je videla da je Izvorinka čudno gleda, a njen otac i Izvorinkin muž su imali sukob, pa je Bebi posumnjala da je Izvorinka ne voli zbog toga i da je, s obzirom da je iz krajeva gde se praktikuje magija, primenila istu na njoj.

Maja i Miloš su se češkali u svojim odajama. Miloš je rekao Maji da ima čudne namere sa njom i da postoje i drugi delovi tela koji mogu da se čaškaju. Maja je rekla da su oni rezervisani za njenu ljubav.

Stiglo je i pismo Krunskog Saveta u kome se traži i od seljana i od vlada da prokomentarišu vladavinu Miloša i Maje uz pitanje da li bi vladari voleli da produže mandat na još nedelju dana. Maja je prva prokomentarisala vladare. Rekla je da je za 7 dana svoje vladavine imala neke nesuglasice, ali da ih je rešila te da je zadovoljna svojom vladavinom. Miloš je rekao da je bio racionalan, a da je, bar što se tiče vladavine, on i Maja najbolji spoj. Ćemo je predložio da oni ponovo vladaju na Dvoru po završetku serijala.

U pismu koje je pročitala kraljica Maja je naređeno vladarima da plate sluškinje i nadzornika i da to obrazlože. Kralj je za Lanu izjavio da je od prvog dana nametala svoje , da nije bila lojalna, da je krala i iznosila neistine. Dodao je i da nije zadovoljan higijenom na Dvoru. Za nadzornika je rekao da se od prvog dana trudio da izbalansira između dve vatre, ali da su ih svo troje izdali. Doneo je odluku da ne vladari ne plate nikome. Dodao je da je u riznici ostalo 126 zlatnika. Miloš je iskazao sumnju da je 200 zlatnika neko ukrao. Glavni osumnjičeni su po njegovom mišljenju sluškinja i nadzornik. Nije isključio ni mogućnost da su u startu dobili manje zlatnika, jer ih nisu prebrojali.

Boki je rekao Milošu da bi trebalo da ga je sramota što neće platiti ni sluškinje ni nadzornika jer su oni čistili za njima i spremali im da jedu.

Lana, Mika i Nemanja su ćaskali na tremu. Lana je rekla kako ništa ne zamera kralju jer mu je mali IQ, a Mika se nadovezala da je Milošev IQ srazmeran veličini njegovog polnog organa. Lana je prokomentarisala kako do sada nije srela osobu kao što je Miloš. Njoj nije bilo jasno kako je on pevač, a u dva rijalitija nije nijednom zapevao. Joca je imitirao Miloša i ironično prokomentarisao kako je Miloš gospodin čovek.

Maja je posavetovala Miloša da, ukoliko ponovo bude kralj, svako jutro ustane rano i kupi sve cigarete, jer je sigurna da će to izludeti seljane, posebno Nemanju. Miloš je rekao kako nikako ne želi da mu kraljica u drugom mandatu bude Dragana. Maja mu je rekla da veruje da Stojan nije uzeo zlatnike, već misli da im Krunski Savet nije ni dao. Miloš je posumnjao u Lanu jer je ona nameštala krevet i pospremala spavaću sobu.

Došlo je vreme da nominovani odluče kome će ostaviti dukate. Vanesa je rekla da je imala zajedničku kasu sa Dejanom i da svoje dukate ostavlja Dejanu. Urška i Ćemo su rekli da nemaju dukate koje bi nekom ostavili, a Danijel nije siguran koliko mu je ostalo, ali ih svakako ostavlja Nemanji.

U kuhinji su bili skoro svi seljani. Oni su čuli da je Đus pronešao Skriveno blago, kutiju, za koju se mislilo da sadrži dukate. Pošto su ga pitali šta ima u kutiji, Đus je rekao da je prazna i da ima samo rolnu toalet papira.

Ognjen je objavio da Dvor napuštaju Vanesa i Ćemo. Njih dvoje su se pozdravili sa ostalima, a zatim napustili Dvor. Ubrzo po njihovom odlasku, seljanima se pridružila Vesna Vukelić Vendi. Boki je skrenuo pažnju Vendi da se nije pozdravila sa kraljem i kraljicom, što je ona ignorisala uz komentar da bi kralj trebao da ide u Zoološki vrt.

Seljani su za kraljicu izabrali Bokija 13, dok je točak sreće za kralja izabrao Đusa. Boki je, odmah po izboru, iselio dosadašnjeg kralja i kraljicu iz odaja.

Na sastanku koji je sazvala nova kraljica Boki, seljani su obavešteni da će tokom nedelje njihovog mandata važiti nešto izmenjena pravila. Obećao je dosta zabave i humora, kao i večere dostojne Dvora. Boki je zatražio pisani izveštaj svakoga dana od svakog seljanina u kome će reći šta im je falilo i smetalo tog dana. Zatim je zatražio da svako ustane i prokomentariše dolazak novog gosta, Vendi.

Većina seljana joj je poželela dobrodošlicu. Dejan je poslednji seljanin koji je komentarisao i hvalio Vendi. Dok je on pričao, Maja i Miloš su komentarisali kako se sličan sličnom raduje.

Vendi je ustala kako bi rekla par stvari o Milošu i maji. Dok je pričala, njih dvoje su šaputali. Vendi je za MAju rekla da ima ludački sjaj u očima, što nije normalno. Maja je kratko prokomentarisala „ma nemoj“. Miloš joj je rekao da ćuti i da ništa ne govori. Tokom Vendinog izlaganja Miloš i Maja su se dogovorili da namerno glasno razgovaraju kako bi je ometali.

Kralj je dao Milošu reč, ali je ovaj rekao da je ostao bez reči. Pošto Miloš nije imao šta da kaže, Đus je ponovo dao reč Vendi. Miloš i Maja su napustili sastanak i otišli u spavaću sobu. Za njima je kralj Đus poslao Denisa koji je rekao Milošu i Maji da plate kaznu od po 5 dukata jer su napustili sastanak. Oni su odbili i poručili Bokiju da su i oni bili vladari i da znaju šta sme, a šta n sme vladar da traži.

makonda-tracker