Dvor: Odbrana kralja

Dvorani prave praćke i takmiče se u gađanju lukom i strelom. Urška i Maja su se posvađale oko toaleta. Kralj je ostao bez krune
0
1 / 16

Pile je otvorio prodavnicu, a zatim objasnio svima da će radno vreme prodavnice biti promenljivo. Cukić je podsetio Pileta da mu je ovaj obećao da će ga častiti pićem, i da mu zato da jogurt. Stojan je pitao da li je stigao džoger koji su naručili. Pile je rekao da još uvek nije. Firči je pitao Pileta šta bi bilo kada bi ukrali veš mašinu. Pile mu je u šali odgovorio da bi verovatno završio na robiji.

Zvuk fanfara je pozvao seljane da odu na Dvor kako bi saznali dnevna zaduženja. Vladari bi trebalo da odrede 7 seljana koji će napraviti 20 praćki kako bi odbranili kraljevstvo ukoliko bude još napada. Drugi zadatak je da odrede 2 seljana koji će skupljati plastične flaše, a treći zadatak je da nadzornik pravi večeru, a sluškinja da organizuje poslove. Nemanja se pobunio jer ne zna da kuva. Dodao je da u prodavnici nije bilo dovoljno artikala da bi spremio pristojnu večeru, pa će verovatno jesti jaja i paprike.

Nemanja, Vanesa i Đus su razgovarali o tome kako da naprave večeru. Ideja je da se napravi tost na koji bi stavili jaja i paprike. Potom su sastavili spisak seljana za zadatke. Za pravljenje praćki su odredili Jovana, Denija, Ćemu, Dejana M, Dejana C, Stojana i Firčija, a za flaše Danijela i Maju, što je Đus prokomentarisao rečima da je bio red da se i njoj nabaci neka šljaka.

Pregovori oko zadataka su počeli. Uglavnom su svi prihvatili 5 ponuđenih zlatnika, osim Firčija, koji je tražio bar 6.

Vanesa i Đus su komentarisali kako nisu potrošili dovoljno para za danas, pa su se dogovorili da plate seljane koji budu pomogli Nemanji da spremi večeru, odnosno da mu iseckaju i pripreme sve za večeru. Lana i Izvorinka su uzele od kralja onoliko koliko im je odredio za pomoć Nemanji bez cenkanja.

Maja i Danijel su se dogovarali gde će početi sa skupljanjem plastičnih flaša. Počeli su od dvorišta.

Đus je pročitao pismo Saveta u kome je traženo od kralja i kraljice da izaberu ekipe koje će se boriti za njih u gađanju lukom i strelom. Čija ekipa izgubi, gubi krunu. Pobedila je kraljičina ekipa.

U pismu koje je pročitala kraljica, Savet je zaključio da je kralj, pošto je poražen, izgubio krunu. Seljani bi trebalo da navedu razloge poraza i zašto je kraljičin tim bio bolji.

Dejan M. je okrenuo na šali pa je prokomentarisao kako je dečko koji je brojao poene ustvari zakidao kraljevoj ekipi, jer je non-stop gledao u kraljicu. Njegov zaključak je da su izgubili zbog nameštaljke i krađe. Ostali su se pridružili tom mišljenju.

Maja je rekla Urški, koja je bila u ženskom WC-u da požuri. Ispred WC-a je stajala sa Ćemom. Maja je prokomentarisala kako je Urška pola svog života provela u WC-u. Urška je dobacila da je ceo život provela tamo. Maja joj je poželela da se udavi u WC šolji, a zatim je otišla u muški WC.

Dejan M. je prokomentarisao kako nije video ljude koji se više lickaju od dvorana. Dodao je da se nikada u životu nije tako mackao i lickao. Stojan je pomislio da je to zato što Dejan ima prirodno mekane ruke, dok on ima prirodno grube.

Pošto su posle večere isprobali naoružanje, katapult i praćke, seljani su samo čekali napad. U pismu Krunskog Saveta, skrenuta im je pažnja da moraju zaštiti kralja štitovima i telima od napadača, da bi uspeli da vrate oduzetu krunu kralju. Na kralja tokom napada ne sme pasti ni kap boje. Ekipa koja je izgubila u nadmetanju mora da brani kralja, a ostale seljane kralj može da plati da se bore za njega ako želi.

Počeo je napad, svi su se okupili u krugu. U odbrani kralja se najviše isticao Stojan. Po završetku napada, stiglo je pismo od Saveta u kome su obavešteni da zadatak nije uspešno završen jer nisu učestvovali svi koji su bili obavezni da učestvuju. Rečeno im je da će sutradan dobiti novu šansu da povrate oduzetu krunu. Kralj se zahvalio svima na zalaganju, a zatim je pozvao sve da ostanu na piću.

makonda-tracker