Dvor: Ukraden je tron

Takmičari u rijalitiju Dvor zatrpani su zadacima, a uz sve to moraju da brinu i o bezbednosti kraljevstva iz koga je u toku noći nestao kraljevski tron
0
1 / 23

Jovan je noć prespavao u trpezariji pa je, po oglašavanju fanfara prvi otišao na Dvor. Poslednja je stigla Maja. Đus je pročitao pismo Krunskog Saveta u kome je naređeno vladarima da izaberu dva viteza, koji su najbolje branili kraljevstvo u napadu protekle noći, koje će nagraditi. Zatim će morati da hitno organizuju čišćenje dvorišta, a za taj zadatak će angažovati najmanje pet seljana. Zatim bi 5 seljana trebalo da naprave katapult za odbranu kraljevstva, a za to vreme bi dvorska luda trebalo da pripremi nastup u kome svi seljani moraju da učestvuju. Đus je ironično prokomentarisao da bi Savet mogao da im pošalje još pet zadataka do popodne, jer oni to mogu. Seljanima je rekao da očiste svaki kamenčić u dvorištu, a zatim je apelovao na njih da mu vrate stolicu. Dragana je predložila da vitezovi budu Ćemo i Nemanja ili Nemanja i Deni koji su protekle noći bili najaktivniji u odbrani kraljevstva. Vanesi nije bilo jasno zašto to ne bude Dragana, a Dragana joj je rekla da nju zlatnici ne zanimaju. Kralj se složio sa idejom da to budu Nemanja i Ćemo, a posle dogovora sa kraljicom, odlučeno je da to budu Ćemo i Urška.

Nemanja je odredio da će muškarci biti zaduženi da rade na izradi katapulta, dok će žene čistiti. Maja je tražila da učestvuje u pravljenju katapulta, na šta joj je Nemanja odgovorio da može samo da je iskoristi za bacanje iz katapulta. Ona nije videla problem u tome da pravi katapult, međutim, Nemanja je ostao pri stavu da žene ne mogu da učestvuju u tom zadatku.

Maja je rekla Izvorinki da će kroz 10 dana poželeti da bude katapultirana jer ih tek čeka haos. Ona je to zaključila poučena iskustvom sa Farme. Cukić je rekao da nije čuo lupanje o šerpe kada su seljani pokušali da ga probude.

Danijel je primetio da više nema instrumenata i zvučnika. Maja je zaključila da je to zato što su protekle večeri, tokom slavlja, puštali jednu pesmu tri sata, što nikome nije bilo smešno. Danijel je rekao da to jeste smešno.

Stojan i Izvorinka su u menjali raspored elemenata u kuhinji. Nemanja je predložio Đusu da odvoje 62 zlatnika iz Riznice kako bi platili seljane za zadatak katapult. Nemanja je napomenuo da sledećeg puta u prodavnici ne moraju da kupuju hranu jer imaju dovoljno hranre. Đus je pričao kako mu smeta to što je odneta kraljevska stolica sa prestola. On je spavao i to je mogao da uradi bilo ko, jer su vrata Dvora bila otključana. Dodao je da su to mogli da urade i Nemanja i Vanesa jer on to nije video. Nemanja mu je rekao da se opusti jer će uspeti da pronađu stolicu. Đus je rekao da će je naći, ali će verovatno morati da plate otkup.

Maja i Pile su komentarisali kako ona već nekoliko dana nije posetila prodavnicu. Ona mu je rekla da su joj ukrali pare. Pile nije mogao da poveruje da Nišlijki neko ukrade pare. Maja mu je platila, a Pile je prokomentarisao kako je utanjila sa parama. Ona je rekla da imaju Hanibala Lektora, psihopatu u kući, koga bi ona rado prebila, da je muško. Pile joj je zatražio da mu otpeva nešto. Pošto je Maja počela da peva, Bebi je izašla iz prodavnice i rekla Piletu da će platiti kada se vrati kada Maja prestane sa pevanjem. Bebi je, pošto se vratila unutra, tražila popust od Pileta. On je posumnjao da Bebi nešto krije ispod peškira koji je nosila, a ona mu je odgovorila da ga je novac promenio.

Kralj i kraljica nisu bili preterano zadovoljni svojim seljanima i time kako su ih branili. Đus je zahvalio ženama jer su pokazale veliku hrabrost i prve stala u odbranu kraljevstva. Od muškaraca, samo su se pojedinci dobro pokazali, oni koji su bili prvi obojeni. On je zaključio da su svi ostali kasnije izašli jer su shvatili da će ih kralj i kraljica kazniti.

Izvorinka je skupila ekipu za zabavu. Razmišljala je ko bi šta mogao da radi. Predložila je sa Deniju i Jovanu da sami smisle nešto jer su kreativni. Danijelu je rekla da će ga izbaciti u prvi plan, jer je dosta povučen. Predložila mu je da smisli nastup u kome neće pevati.

Krunski Savet ih je u pismu obavestio da je tokom noći ukraden tron i da se nalazi kod Krunskog Saveta. Savet je opomenuo dvorane da je mogla da strada i cela Kraljevska riznica, s obzirom na to da je branjena samo kuća za seljane. Seljani su dobili i zadatak. Potrebno je da odaberu 9 članova kraljevske i 9 protivničke ekipe koji će skakati u džakovima u parovima od jedne tačke do druge. Ko bude imao više pobeda, biće bogato nagrađen. Ukoliko pobednik duela bude kraljevska ekipa, tron će im biti vraćen.

Pobedila je kraljevska ekipa, tako da su dobili stolicu trona nazad. Pošto su uneli tron u Dvor, zabava je mogla da počne.

U pismu je Savet upozorio seljane da ima dojavu da se sprema napad na kraljevstvo i da bi povodom toga trebalo da pripreme strategiju odbrane i da se rasporede na položaje. Od napada, međutim, nije bilo ništa, a strategija za neke nove napade je spremna.

makonda-tracker