Dvor: Vreme je za higijenu

Učesnike dvora prvo je iznenadio Kinez Hong koji radi u prodavnici, a onda su Nina i Đus izabrali Vanesu i Nemanjua su sluškinju i nadzornika. Savet je naložio sazivanje skupštine zbog prljavštine
0
1 / 17

Đus je rekao Izvorinki i Lepoj kako sa Ninom nema o čemu da razgovara. Zatim su ćaskali o Maji. Izvorinka je rekla kako je Maja izvređala ženu koja može da joj bude majka. Đus je zaključio da je dobila takav zadatak. Prokomentarisao je kako Lepoj svi sklanjaju i ne smeju sve da joj kažu. Lepa je, ipak, rekla da svako može da joj kaže šta želi, ali da je morala da reaguje kada joj je Maja, prethodne večeri, svašta rekla.

Lepa je komentarisala kako je Maja došla na Dvor sa ciljem da izvređa 20 ljudi. Svi su se složili da ipak moraju postojati neke granice u tome. Đus veruje da je za nju najveća kazna potpuno ignorisanje, kao da ne postoji. Izvorinka se složila, a Đus je dodao da je to nažalost nemoguće uraditi na dvoru. Izvorinka je predložila da svako nađe svoj način da se izbori sa njom. Lepa je rekla da se potrudila da učestvuje u svim igrama, iako joj je Maja više puta rekla da je baba i da nema šta da traži u igri. Lepa je zaključila da je Maja takva prema njoj jer ju je Lepa nominovala, iako je Lepa, kako je rekla, samo potvrdila ono što su drugi priželjkivali.

Đus je rekao Lepoj da je zatekao lom kod sluškinje jer niko nije čistio niti prao sudove. Toliko se zgrozio da je uzeo sam da usisa. Lepa mu je skrenula pažnju da ne sme ništa da radi, ali je morao to da učini jer nova sluškinja još uvek nije izabrana.

Oglasile su se fanfare. Međutim, ovog jutra nisu iznenadile usnule seljane jer ih je Đus probudio nešto ranije.

Kraljica Nina je pročitala pismo Saveta. Zadatak seljana ovog jutra je da naprave himnu Dvora zabavnog i narodnog žanra. Za pravljenje himne je bilo potrebno da se podele u dve grupe. U pismu se još zahtevalo i da odluče šta će spremiti za jelo vladarima jer oni još uvek nemaju svitu.

U prodavnici ih je sačekalo iznenađenje. Ovoga jutra, na mestu prodavca se našao kinez. Hong. Prvi je u prodavnicu ušao Deni, kome je Hong ponudio kroasane umesto kafe, rekavši mu da je to kineska kafa.

Hong je Urški dao popust jer je lepa, a ona ga je zauzvrat poljubila. Tražio joj je i broj telefona, rekao joj da je dobra riba i da dođe sutra ranije, jer će je čekati.

Pošto Maja nije posetila prodavnicu, Hong je dao bananu kralju i poručio mu da ponese Maji i da je pozdravi.

Ponovo su se oglasile fanfare. Savet je preneo seljanima, kralju i kraljici da će od sada optuženi na suđenju plaćati kaznu Krunskom savetu. Vanesa je tužila Nemanju jer ju je optužio da je pijandura. Advokata ne moraju odabrati, a svedoci su svi takmičari.

Vanesa je izabrala Dejana M. za svog advokata, a Nemanja Lanu. Vanesa je zaključila da je za sve kriv Aca Lukas. Dejan se složio i dodao da je Nemanja pokušao da napastvuje Vanesu, jer je želeo sveže mleko, a mamile su ga njene grudi.

Kralj je pitao da li je ona svojim oblačenjem izrazila želju da bude napadnuta. Vanesa je rekla da nije. Kralj je izneo zaključak da slučaj ne može biti rešen dok se ponovo ne dovede Aca Lukas, jer je on ključni svedok, a i glavni okrivljeni. Sudija Đus je izrekao zabranu Nemanji.

U novom pismu Krunskog Saveta saopšteno je da je Dragana tužila Dejana M, Jovana i Denisa zbog vređanja njenog lika i dela. Dragana je rekla da su to njeni sinovi koje je ona othranila na svojim grudima. Rekla je da su toliko capcali da su joj grudi totalno iscapcali da sada traži silikonske implante od Krunskog saveta. Ona je rekla da su sinovi nasledili od oca da kradu, budu secikese i otimači dukata.

Kralj je doneo zaključak da je, pošto se Krunskom savetu mora platiti kazna,  Dragana kriva, ali će to njeni sinovi morati da plate, dok će ona morati da spremi ručak besplatno, dok će silikone uzeti sa police, ostalo je od prozora.

Stojan je pričao o svojim nastupima. Rekao je da je pevao sa Sandrom Afrikom, za koju svi imaju predrasude da je ovakva i onakva, a da je ustvari jedna super devojka.

Đus je, pošto su se svi okupili na Dvoru, najavio zabavno-kulturni program. Zabavnu himnu su otpevali Bebi, Lana, Danijel, Dejan M, Dejan C, Maja, Mika i Stojan. Posle njih, Đus je najavio Južni vepar, narodnjačku himnu koju su otpevali Joca, Vanesa, Lepa, Denis, Ćemo, Nemanja, Izvorinka, Dragana i Urška. Đus je zaključio da su i jedni i drugi pobedili, i da će se ujutru pevati narodnjačka, a uveče zabavnjačka himna.

Pošto je došlo vreme da kralj i kraljica izaberu sluškinju i nadzornika: Đus je izabrao Vanesu, dok je Nina izabrala Nemanju za nadzornika. Ognjen je dao Nemanji da podeli po 100 zlatnika svima osim Urški, koja je dobila 75 jer je kažnjena.

Po završetku izbora, sluškinja i nadzornik su otišli da pogledaju svoje odaje. Tamo su zatekli haos. Bebi je za sobom ostavila prljave sudove sakrivene u ormarima i pokvarenu hranu. Dragana je prokomentarisala kako je Bebi dno žene. Nemanji se slošilo pošto je pokušao da očisti jednu šerpu.

U sledećem pismu, Savet je zahtevao od seljana da organizuju skupštinu povodom čišćenja i higijene. Đus je na sastanku rekao kako će svi biti angažovani na čišćenju. Rekao je da će se lično uveriti da čišćenje prođe kako treba.

makonda-tracker