Nastavak 10. Sezone

Danica Maksimović: Samo prijatelji i porodica znaju sve o meni

2

Nova emisija 30 minuta, u kojoj gostuje Danica Maksimović, biće na programu Edu TV - obrazovne televizije u petak, 7. septembra od 20:30h.

foto: promo
foto: promo

Gošća emisije “30 MINUTA” ovog petka je glumica Danica Maksimović. Ostvarila je veliki broj uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Dobitnica je mnogih nagrada za svoj rad i jedna je od retkih glumica koja radi više nego ikad iako je u penziji. Uspešnu karijeru obeležilo je trajanje, koje je za jednog glumca veoma važno.

 

Jednu od poslednjih premijera imala je u Narodnom pozorištu, uloga Sarke u Nušićevoj Ožaloscenoj porodici. Rekla je da u karijeri nikada nije pravila kompromise i da uvek dobro razmisli pre nego što prihvati nešto da radi.

 

Priznala je da je imala “izlete” i jedan od njih je svakako film “Hajde da se volimo”. Tražila je i dobila ogroman honorar i dodaje da bi samo lud čovek tako nešto odbio. Jedna je od nalepših glumica na Balkanu, a za 30 MINUTA kaže da joj je upravo ta činjenica osim talenta, dosta pomogla ali i odmogla. Uvek je otvorena za medije, ali ne voli baš sve da priča i podeli iz svog privatnog života. Nekoliko decenija je sa jednim muškarcem ali retko se pojavljuju zajedno. Rekla je da prijatelji i rodbina jedino znaju sve o njoj i da je to dovoljno. Njen sin, poznati pozorišni reditelj Miloš Lolić gradi uspešnu karijeru u inostrastvu. Kako kaže, mnogo joj nedostaje i uvek ide na sve njegove premijere. Sa sinom razgovara kao sa umetnikom i priznaje da su mnogo vezani. Svojevremeno je zbog politike izašla iz matičnog pozorišta pre 20 godina i kako kaže ljude sa vlasti ne zanima kultura, već "moramo da se držimo i udružimo da nas ne bi ponižavali".

 

Autor i voditelj emisije je Dejan Jelača.

 

makonda-tracker