Dvor: Jelena i Peca izašli, Maja i Firči ušli

0
Iako su prvi takmičari ispali, broj učesnika Dvora nije se smanjio jer su se učesnicima pridružili veteran rijalitija Maja Nikolić i Ivan Fece Firči. Novi kraljevski par su Lepa i Danijel

Lepa je ustala i skuvala kafu Izvorinki i sebi. Uz kafu su ćaskale o higijeni u kući. Izvorinka je pričala kako je ponovo počistila kuću, pošto je ustala. Pitale su se šta im je trebalo da prihvate pse. Zatim su razgovarale o ukućanima. Lepa je opisala sa čuđenjem kako su prethodne večeri uspeli da počiste celu kuću, za šta im je trebala skoro cela noć, a mladi su bili voljni da pomognu. Pohvalile su Tamaru jer je uvek tu da pomogne, iako su zaključili da mnogo voli da spava.

Kralj je posetio seljane. Pozdravio se sa Lepom i Izvorinkom. Fiko se požalio kako je Vanesin pas celo veče ispuštao neke glasove, pa je on loše spavao.

Fiko je sa njih dve pričao o njegovoj vladavini. One su zaključile da mu je bilo jako teško na prestolu jer je bio prvi kralj, ali su dodale da je ipak sve dobro ispalo i da su se on i Dragana uklopili. Izvorinka je dodala da veče Žurke u gaćama nije bilo primereno, ali da je sve ostalo bilo sasvim uredu.

Dejan i Jovan su u dnevnoj sobi ćaskali o kućicama za pse i o tome kako bi trebalo da ih izoluju. Spomenuli su i da je Bebi iznela svoj jorgan kučićima da im ne bi bilo hladno, dok je ona spavala pokrivena kaputom.

Odlučeno je da svi kučići budu napolju jer prave preveliki nered u samoj kući. Bebi se zahvalila svim seljanima na nesebičnosti, ali je rekla kako je vaspitana da pomogne živim bićima. Dejan M. je rekao da je ok pomoći, ali se usprotivio Bebinom stavu da pse zadrže u kući, pa je prokomentarisao kako je tog jutra čistio celu kuću zbog njih. Bebi nije bilo jasno jer je tim predlogom povredila njenu sujetu.

Ćemo je rekao da je on seljak i da je, po njegovom mišljenju, psima mesto napolju. Đus je rekao da higijena nije sporna samo u vezi sa psima, već i u vezi sa kupatilom i kuhinjom. Dodao je da u potpunosti podržava Bebi.

Izvorinka je pitala Jelenu i Uršku, koje su bile međusobno vezane, da li se spakovala i da li joj treba pomoć. Posavetovala je da bude spremna na svaki mogući scenario, pa čak i da napusti Dvor. Pitala ih je kako su se snašle tako vezane. Obe su u glas rekla da je njihova sreća što vezivanje traje samo jedan dan.

Dejan M., Urška, Mika, Jelena i Denis su sedeli u trpezariji. Denis je legao na klupu, a glavu je stavio u Jelenino krilo i zapevao. Mika se rasplakala zbog pesme koju je Denis pevao. U trpezariju je ušao Joca koji je kritikovao Denisa jer je ovaj pevao tužnu pesmu.

Kralj je pročitao pismo u kome se od njih tražilo da igraju igru Šta se šuška u kraljevstvu u kojoj svako treba da postavi pitanje nekome, a odgovor mora biti iskren. Vanesa je pitala Bebi da li se odnos između nje i Izvorinke izgladio. Bebi je rekla kako je ona došla na Dvor da bi gradila odnose, a ne da ih izglađuje, ali da je dodala da veruje u dobru volju.

Bebi je pitala Dejana M. da li zna nešto o tome šta se to šuška u kraljevstvu i da li postoje grupice ljudi koje se međusobno štite. Dejan nije dao konkretan odgovor već je rekao da ima par dragih ljudi.

Kraljica je rekla da je prethodne večeri dobila 180 dukata koje je podelila na ravne časti između nje, kralja, nadzornika i sluškinje. Pitala je Vanesu zašto je pomislila da se ona naljutila na nju i zašto je mislila da treba da je časti. Vanesa je rekla kako postoje neki drugi principi, pa je dodala da su ona i Dejan zaslužili bar po jedan dukat više jer su radili mnogo.

Stojan, Bebi, Đus i Dejan C. su u dnevnoj sobi pričalo o Predragu. Stojan je bio uveren da će Predrag, ukoliko napusti Dvor, dobiti ponude da snima reklame za donji veš. Svi su se nasmejali, a Bebi mu je rekla da žene danas više nisu toliko lakoverne.

Ognjen se pridružio takmičarima kako bi izbacio dvoje nominovanih. Pošto su proćaskali o tome kakav je osećaj biti vezan za nekog lancima i vući kuglu, prešli su na podelu zlatnika. Predrag je odlučio da svojih, kako je rekao 35-36 zlatnika ostavi Đusu, dok je Danijel svojih desetak zlatnika namenio Predragu. Jelena je svoje zlatnike ostavila Nemanji, a Urška Jeleni.

Ognjen je objasnio nominovanima da, ukoliko ispadnu, sa sobom nose i svoje pse i bukagije.

Dama koja je napustila Dvor je Jelena, dok je sa muškarac koji napušta Dvor Peca.

Po odlasku izbačenih takmičara, Ognjen je iznenadio dvorane sa dvoje novih takmičara. Majom Nikolić i Firčijem.

Takmičari su glasanjem papirićima za kraljicu izabrali Lepu Lukić, dok je točak sreće za kralja izabrao Danijela Pavlovića.

makonda-tracker