Dvor: Gde su Lepini zlatnici

Dvorani se privikavaju na novi način života i ugovaraju poslove s kraljem i kraljicom. Lepa istražuje ko joj je ukrao zlatnike i da li je to bilo zbog tajnog zadatka
0
1 / 30

Denis i Tamara ležali su zajedno u krevetu. Jovan je bio u krevetu pored njih. Osmišljavali su scenario za predstavu koja bi trebalo da odigra predveče. Dosetili su se da iskombinuju Crvenkapu i Tri praseta. Denis je imao ideju da Crvenkapa obuče crvene gaćice i traži taksisti da je odveze u Picinu šumu. Tamara je dodala da tri praseta mogu da budu njena braća. Nastavili su razradu scenarija još neko vreme.

Ćemo je u dnevnoj sobi rekao Đusu i Predragu da će tražiti mnogo para ako njega izaberu za tortu. Pridružio im se i Dejan koji je rekao da će Stojan i Ćemo otići kod kraljice da razgovaraju. Naredio im je i da bi trebalo da očiste kuću jer će im kralj doći u posetu.

Prvo je Stojan posetio kralja kako bi pregovarao oko zadatka pravljenja torte. Stojan se zahvalio kralju i kraljici na ukazanom poverenju. Kraljica je rekla da će mu platiti 5 dukata. On je rekao da mu pare nisu problem, pa mu je kraljica dala 10 jer je pokazao da je jako skroman. Napomenuli su mu da nikome ne govori o tome.

Zatim je Ćemo došao kod vladara kako bi pregovarao o zadatku. Kraljica mu je ponudila 5, međutim, on je tražio 20. Cenjkanjem su se našli na 10. Takođe mu je napomenuto da nikome ne priča o pregovorima. Sa Đusem su se takođe dogovorili da napravi tortu za 10 dukata, iako je on pokušao da se cenjka.

Ćema se vratio od kralja i kraljice. On je preneo ostalima da je kralj malo nervozan, a da je kraljica baš zategla. Voleo bi kada bi mogli da im naplate toliko da kraljevstvo bankrotira, što bi značilo da su kralj i kraljica direktno nominovani.

Lepa je rekla Ćemu da je u kupatilu videla neke dlake. Ćemo je rekao da mu je dosadilo da večito samo on viče prljavo, prljavo. Zaključio je da bi seljani trebalo da se upisuju kada budu koristili WC, što bi pomoglo u pronalaženju onoga ko prlja WC.

Dejan je došao u kuću za seljane, a sa sobom je poneo materijal za tortu. Pridružili su mu se Stojan i Ćemo, a malo kasnije i Đus. Počelo su sa pravljenjem torte. Izvorinka je pitala Dejana da li može da pomogne trojci koja pravi tortu, iako nije izabrana za taj zadatak. On joj je odgovorio da može samo da daje savete. Izvorinka ih je savetovala kako da naprave fil, kako da mute i kako najbolje da otope čokoladu.

Vanesa i Dejan su razgovarali u svojoj sobi na dvoru. Vanesa se uplašila da će joj Fiko odmah dati zadatak da mu opere veš ukoliko kupe žicu. Razmišljali su da predlože vladarima da kupe veš mašinu. Vanesa je rekla da mogu nekada da naprave jeftiniju večeru ili da jedu jelo od prethodnog dana i da tako uštede pare za mašinu. Dejan je imao ideju i da plaćaju seljanima da im peru veš. Vanesa se složila sa tom idejom.

Dejan, Ćemo, Jovan i Denis su za stolom u dnevnoj sobi. Jovan je pitao Denisa da li on zna ko je ukrao zlatnike Lepoj. Denis je bio ubeđen da lepa sumnja na njega, ali je dodao da je to njeno pravo i da on nema veze za krađom zlatnika. Dejan je prokomentarisao da je možda Lepa sama sakrila zlatnike, jer je šaljivdžija. Za to vreme su u spavaćoj sobi, u kući za seljane, Jovana i Nina ležali zagrljeni.

Dejan M. i Dragana su ćaskali na Balkonu ispred dvora. Dejan joj je pričao o prljavoj dasci na WC šolji u ženskom WC-u koju je Lana zatekla tog jutra. Nagađali su ko bi to mogao da bude. Ubeđeni su da osoba koja je to uradila nije muškog pola. Dragana je rekla da je možda Lepa to uradila namerno jer su joj ukrali dukate. Dejan nije sumnjao na Lepu.

Pošto su se oglasile fanfare, seljani su došli do dvora. Na dvoru je kralj pročitao pismo u kome im se nalaže da organizuju skupštinu na kojoj će seljani saopštiti svoje mišljenje o vladavini kralja i kraljice. Od njih se zahtevalo da izlože sve što im smeta i da reše eventualne probleme i nesuglasice. Nakon izlaganja, svi seljani su se složili da je vladavina kralja i kraljice besprekorna.

Kralj je dao reč Lepoj da popriča o pljački koja se desila prethodnog dana. Lepa je objasnila da je vezala džak sa zlatnicima za kaiš koji je zaboravila kada je bila u WC-u. Kada se vratila nazad po kaiš, osetila je da je džak sa zlatnicima znatno lakši. Lepa je posumnjala na Izvorinku, Bebi Dol i Denisa, ali ne zato što je mislila da su loši ljudi, već da su dobili tajni zadatak.

Bebi Dol se branila, pa je rekla da ona nije ni ulazila u WC, već je, kada je videla kaiš sa bubicom pitala čiji je. Dodala je da ona ne zna koji kaiš kome pripada.

Mika i Lana su se posvađale. Lani je zasmetalo to što je Mika spomenula svoj bend. Vanesa se ubacila rekavši da Mika ima pravo da spominje svoj bend. Nešto kasnije je Mika nazvala Lanu kravetinom, što je njoj zasmetalo, pa se verbalno obračunala sa Mikom na tremu posle ručka.

Kralj je kasnije, u dogovoru sa osobom koja je ukrala zlatnike, vratio Lepoj sve ukradene zlatnike. Dogovor je bio da ime te osobe ostane tajna.

makonda-tracker