Dvor: Glavobolja u ružičastom carstvu

Posle razuzdane žurke, pojedini dvorani bore se s mamurlukom i grižom savesti, a neki su prinuđeni da se javno izvine onima koje su uvredili. Kralj i kraljica postavili su Dejana Milićevića za nadzornika, a Vanesu za sluškinju
3
1 / 26

Bebi, Jelena i Denis su ćaskali u spavaćoj sobi. Denis je prepričavao Bebi kako se ponašala protekle večeri. Ona je šokirana onim što joj je rekao, pa je samo prokomentarisala da se ničega ne seća. Bebi je zatim pitala Đusa da li je napravila neki nered na žurci. On joj je opisao šta se desilo.

Bebi je zatim otišla da pospremi svoj ormar. Pričala je sama sa sobom. Rekla je da joj nije dobro od cele priče i da će posle svega biti manja od makovog zrna. Ona je bila sigurna da joj je neko nešto stavio u piće, jer nije mogla da veruje da je nekoga polivala. Dodala je da je osramotila sebe i da joj je žao zbog njoj dragih ljudi. Stojan joj je dobacio kako se iznenadio kako su njih dvoje uopšte došli do građanske kuće.

Denis je zaključio da im je Krunski savet uzeo svu hranu iz frižidera, peglu, dasku za peglanje... Bebi je prebrojavala svoje zlatnike. Požalila se da joj nema zlatnika koje je sakrila u čizme. Denis ju je podsetio da su dobili 20, a ona je rekla da ima samo 7. Posumnjala je da ih je neko ukrao. Ona je zaključila da je u celu priču umešana vudu magija, pod uslovom da je tačno to što su joj rekli ostali dvorani.

Posle buđenja fanfarama, svi su ustali i krenuli ka Dvoru. Kralj i Kraljica su se takođe probudili. Kralj je pomogao kraljici da se spremi. Iskoristio je priliku da je pita kako je i da li je lepo spavala. Dragana mu je odgovorila da je još uvek ljuta na Ćemu i da neće razgovarati sa njim posle onoga što je uradio na žurci protekle večeri. Njih dvoje su razmišljali koga bi mogli da postave za dvorsku ludu. Dragana je za njega rekla da glumi frajera i da su mu šale loše. Zatim su kralj i kraljica izašli u glavnu dvoranu.

Kralj je pročitao pismo u kome se zahteva od građana da za njega i kraljicu spreme obilne obroke i da odrede dve osobe za čišćenje. Iz pisma su saznali da, od sada, sve potrebne namirnice mogu nabaviti u prodavnici po odgovarajućim cenama. Za čišćenje odaja određene su Vanesa i Jelena, a za odnošenje đubra Tamara.

Podanici su otišli u prodavincu kako bi kupili namirnice potrebne za pravljenje doručka kralju i kraljici.

Po povratku iz prodavnice Danijel se raspitivao kod Tamare za cene cigareta. Ona mu je rekla da je paklica cigareta 2 dukata, na šta je Danijel odgovorio da ona dva mala mufljuza hoće da mu prodaju dve paklice za 6 dukata.

Denis se pohvalio kako je u prodavnici uzeo više krompira nego što je platio. Pet krompira je koštalo 1 dukat, a on je uzeo 10 i platio takođe 1 dukat. To je dalo Denisu i Jovanu ideju da pozajmljuju dukate ukućanima, a da im ovi vraćaju sa kamatom.

MC Stojan je u spavaćoj sobi sa Ćemom i Izvorinkom. Pokušavao je da se priseti kakav je bio na žurci za useljenje i šta je radio. Ćemo i Izvorinka su mu govorili šta je radio. Stojan je rekao da mu je krivo jer je za Anu Bekutu rekao da izgleda vrh i da bi je rado... Izvorinka ga je posavetovala da joj se javno izvini i da kaže kako to nije uradio u svesnom stanju. Stojan je pitao da li je bilo fizičkog kontakta sa nekim jer je čuo da je imao kontakt sa nekim, ali mu je Izvorinka pojasnila da ga je Nemanja samo pridržao da ne bi pao. Nemanja je sve vreme pazio da ne napravi neki eksces. Nju je iznenadilo to što je, onog momenta kada mu je Vanesa rekla Stojane, tako se ne gradi karijera!, on razmislio i otišao u krevet da spava.

Jovan je ležao u krevetu sa Ninom. Govorio joj je kako je suviše stegnuta, savetovao ju je da se opusti. Rekao joj je da ne moraju sada da se ljube i rade ko zna šta, ali bi u svakom slučaju trebalo da bude opuštenija.

Svi su se ponovo okupili na dvoru kako bi  kralj pročitao pismo. Kralj i Kraljica su prvo čestitali rođendan Izvorinki. U pismu je rečeno da je strogo zabranjeno nositi hranu i piće sa dvora u kuću za seljane, što su Urška i Tamara učinile za vreme žurke. Njih dve su kažnjene sa oduzimanjem po 10 zlatnika.

Tamara je pokušavala da ubedi kralja i kraljjicu da nije ništa uzela, dok je Urška priznala rekavši da je uzela samo dve jabuke. Kralj i kraljica su odlučili da im ovog puta oproste jer je ljudski grešiti.

U sledećem pismu je zahtevano od dvorana da odluče kako će im se zvati kraljevstvo. Odluka mora biti jednoglasna. Dragana je predložila da se kraljevstvo zove ružičasto ili pink, ostali su dali svoje predloge, međutim, Dejan M. je zaključio da je kraljica ta koja treba da odluči jer se međusobno nikada neće dogovoriti. Dragana je odlučila da naziv bude Ružičasto Kraljevstvo.

Ognjen se pridružio dvoranima kako bi ponovio da su Urška i Tamara kažnjene sa po 10 zlatnika jer su prekršile pravila. Stojan je iskoristio priliku da se javno izvini Slavici Ćukteraš, Ani Bekuti i ostalim na ponašanju na žurci. Bebi se takođe izvinila.

Ognjen je pozvao kralja i kraljicu da kažu koga su izabrali za sluškinju i nadzornika. Dragana je rekla da je za nadzornika izabrala Dejana M, dok je Fiko za sluškinju izabrao Vanesu.

Pošto je svima podelio po 100 zlatnika, osim Urški i Tamari (po 90), pozdravio se sa dvoranima i otišao.

makonda-tracker