Dvor: Dvorovizija

Pošto su izabrali pesme za nadmetanje, stanari Dvora održali su takmičenje Dvorovizija, posle čega su se izjašnjavali o onima koji su se nagore snašli u rijalitiju. Po mišljenju većine to su Urška i Danijel
2
1 / 9

Pošto se prva probudila, Izvorinka je skuvala kafu, i sačekala ostale da se probude. Ustali su i Dejan M, Dejan C. I Predrag. Dejan M. I Dejan C. su razgovarali o igri koju si igrali prethodnog dana Pogodi ko sam. Pridružila im se i Lana koja se ubrzo vratila u spavaću sobu kako bi probudila ostale dvorane. Razlog je bila jutarnja gimnastika. Pospani i bunovni, dvorani su ustali i prešli u dnevnu sobu kako bi uradili vežbe razgibavanja koje je Lana zadala.

Dragana je bila ljuta na Nemanju jer je Nemanja otišao u ženski WC. On je tvrdio da je to morao da uradi jer je muški bio zauzet. Đus je prokomentarisao raspravu, na šta se Lepa nasmejala. Dragana je rekla da joj je dosta njihovih fora. Istakla je da je nervira kada se ljudi smeju nečemu što ne bi smelo da se radi. Njoj je zasmetalo i to što, kako je rekla, niko ne sme da im se suprotstavi i spreči to.

Đus i Jovan su komentarisali kako su se prehladili zbog čestih izlazaka na trem. Spomenuli su i to kako Bebi Dol ne dotiču dešavanja u kući, dok su za Draganu zaključili da joj polako puca fitilj i kako svi slušaju Lepu kada je vreme za kućne poslove.

Lepa, Cukić i Dragana pričali su o nastupima. Lepa je pričala o svojim počecima i nezgodi koju je imala kada je udarila u šljivu. Šaljivo je dodala da od tada nosi šiške. Rekla je kako je sve u životu sama stvorila, a zatim je pričala kada i kako je potpisala svoj prvi ugovor.

Peca, Dejan i Izvorinka su u kuhinji spremali ručak. Izvorinka je organizovala poslove u kuhinji. Tamari je dala zadatak da seče krompir. Međutim, pošto Tamara nije znala to da radi, prišla joj je Lepa i ponudila se da umesto nje spremi krompir. Ćemo je dobio zadatak da napravi musaku. Dejan je požurivao Izvorinku jer mu je žena (Tamara) gladna. Lepa je prokomentarisala da će mu žena biti ona koju točak sreće izabere.

Dejan ih je sve obavestio da Bebi slavi slavu Sv. Jovana. Lepa je iskoristila priliku da čestita svojoj familiji i prijateljima, a zatim je, dok je čistila krompir zapevala svoj hit Čaj za dvoje.

Dejan i Lepa su razgovarali o nervozi u kući. Oni su zaključili da su uglavnom mladi nervozni. Dejan je ponovo objasnio Lepoj pravila Dvora, ali na šaljiv način, odnosno narodski, kako je rekao, da bi lepa to lakše shvatila. On joj je preporučio da ga, u slučaju da postane kraljica, izabere za nadzornika, jer će sve držati pod kontrolom.

Dejan M. je zaključio da Danijelovo ponašanje nervira Bebi i da ona mrzi kada joj se neko ulizuje na takav način. Jovan je rekao da je Danijel smešan lik i da nema pojma gde je došao. Prokomentarisao je kako ga je prethodnog dana Izvorinka ubedila da suši kosu na šporetu, na ringli.

Jovan i Urška su sedeli zagrljeni u dnevnoj sobi. Jovan je pitao zašto ne nosi gaćice kada spava. Urška je rekla da ne voli da ih nosi jer joj smetaju. On je rekao da će doći kod nje u krevet, a Urška ga je upozorila da slučajno ne ode kod Lepe u krevet.

U dnevnoj sobi, za slavskom trpezom, dvorani su proslavljali slavu Bebi Dol. Svi su joj čestitali, a ona je održala kratak govor o duhovnosti, ljubavi, razumevanju, itd. Đus je izrecitovao molitvu Oče naš, a zatim su dvorani prelomili slavski kolač.

Dejan je zamolio žene da se picnu kako bi napravili takmičenje dvorana, slično Eurosongu, pod nazivom Dvorovizija. U sobi su Tamara i Mika vežbale za Eurosong. Denis i Igor su ćaskali. Denis je zaključio da bi izvođenje pesme Molitva Danijelu donelo sigurnu pobedu.

Tamara je odlučila da peva pesmu Brazil, međutim, Dragana ju je obavestila da će ona pevati Brazil jer samo tu pesmu zna da peva.

Dragana je pitala Uršku da li bi htela da peva Daddy Cool sa njom, međutim, pošto je ova odbila, Dragana je ostala pri prvobitnoj odluci.

Dejan C. je odlučio da peva pesmu Julija, a predstavljaće zemlju Pozitivistička internacionala.

Pošto su se dvorani koji učestvuju okupili u dnevnoj sobi, Dvorovizija je mogla da počne.

Dejan M, Urška i Tamara su otvorili takmičenje najavivši pesmu Molitva u izvođenju Danijela Pavlovića, predstavnika zemlje Njujork. Tamara je ipak pevala pesmu Brazil, predstavljajući tako zemlju Brazil, dok su prateći vokali bili Bebi i Mika. Dejan C. je nastupio sa pesmom Julija, dok je Jelena predstavljala Grandomaniju sa pesmom Da i ti osetiš...

Farmerima se, po završetku Dvorovizije pridružio Ognjen. On je pročitao pismo Krunskog saveta u kome se tražilo da svaki dvoranin navede ime osobe koja se najbolje, a koja najgore snašla u kući. Dejan M. je rekao da se, po njegovom mišljenju, najbolje snašla Lepa, a najgore on. Ostali glasovi dvorana su bili na strani Lepe i Dejana M, dok su se, po mišljenju dvorana najgore snašli Danijel i Urška.

makonda-tracker