Dvor: Mika plače za porodicom

Fiko i Lepa izabrani su za kralja i kraljicu u igri koju im je zadao Krunski savet, a Jovan ne želi da ga povezuju sa Ninom
0
1 / 17 Foto: Tv Pink

Prvi su ustali Fiko i Ćemo. Fiko je prao sudove, dok je Ćemo kuvao kafu. U ispijanju jutarnje kafe pridružio im se i Dejan Milićević. Dejan se našalio sa Ćemom rekavši mu da mu ide na živce. Ćemo je rekao da će ga gađati jabukom ako to ponovi. Lepoj su rekli da je bila najveselija i raspoložena za šalu na žurci protekle večeri. Njima se svidelo i to što je igrala sa Đusom.

Ćemo je hteo da se našali sa dvoranima tako što bi za stara pisma rekao da su nova i da je hitno potrebno sazvati sastanak kako bi pročitali novo pismo. Tako bi probudio sve dvorane, međutim Dejan Milićević mu je rekao da to nije dozvoljeno.

Lepa i Ćemo su ćaskali u dnevnoj sobi. Ćemo je rekao da mu je prethodne večeri palo na pamet da zaključa nekoga u WC-u. Pozvao je Tamaru da mu pomogne u tome. Lepa je bila ubeđena da je zaključavanje nekoga u WC-u bio zadatak. Dejan je prokomentarisao da je Ćemo zevzek, a da je Tamara tetka vegeta koja se svuda trpa.

Lepoj je bilo čudno to što je Urša rano legla u krevet. Dejan je prokomentarisao da je njen bivši muž otišao u krevet nekoliko minuta pre nje. Lepu je iznenadila vest da su se oni razveli, što je Dejan potvrdio. Kao razlog za raskid, Milićević je naveo to što je njen muž otišao da legne, iako je proslava njenog rođendana bila u toku.

Dejan je probudio dvorane jer je stiglo pismo od Krunskog saveta u kome su navedena pravila vezana za nominacije.

U dnevnoj sobi su Đus, Vanesa i Dejan razgovarali o sinoćnoj žurci. Njima se svidela torta, pa su prokomentarisali da je bila vrlo ukusna. Izvorinka je pitala Jovana kakav mu je emotivni status. Dodala je da je Nina lepa devojka. On je rekao da ne želi da ga povezuju sa njom. Rekao je da je njoj sve ravno do Kosova. Pridružila im se i Nina, pa su započeli razgovor o tome kako bi Nina bila idealna nova snajka, a da Dragana bude kuma.

Mika je za vreme ručka prokomentarisala da bi želela da ima slike porodice kod sebe. Lana je rekla da to nije potrebno, a Dejan je podržao Lanu. Mika se usprotivila takvom stavu, a zatim je odbrusila da niko ne sme da joj dira porodicu. Lana je zaključila da se Mika bespotrebno potresla i da nije toliko dugo van kuće da bi joj porodica zaista nedostajala. Mika je otišla da plače u kupatilu. Predrag je pokušao da je uteši, međutim bezuspešno. Jovan je pitao zašto reaguje na provokacije. Mika mu je rekla da je Dejan provocirao, ali ne i Lana. Zatim je u sobi sa Nemanjom ogovarala Lanu. Ona je zaključila da je Lana očigledno puna trauma kada stalno potencira da se traume ne iznose. Stojan je prokomentarisao kako ga svi pogrešno shvataju zbog njegovih pesama, ali je dodao da svaka njegova pesma nosi neku poruku. Naveo je primer pesme Bičuj me, gde on opisuje tri tipa devojaka.

Dragana je primetila kako je Vanesa dva puta u toku dana oprala WC, ali da je opet bio prljav. Dodala je da joj se gadi da pogleda koliko je prljavo, a da ostali dvorani ne pridaju značaj tome. Ona smatra da je to stvar vaspitanja.

Stiglo je još jedno pismo od Krunskog saveta u kome je, između ostalog, traženo da svi dvorani pokažu kako bi zabavljali kralja i kraljicu kao dvorske lude. Kao kralj i kraljica (za ovu igru) su izabrani Fiko i Lepa. Ostali su redom nastupali.

U sledećem pismu Krunskog saveta, bilo je potrebno da dvorani ukrase svoje frižidere kolaž papirom i da napišu svoja imena na njima, što su svi dvorani ubrzo učinili, a zatim su komentarisali urađeno.

makonda-tracker