Ujedinjene države Tara na TV Avala

Od 22. januara subotom od 22:30 časa na programu TV Avala počinje emitovanje jedne od trenutno najpopularnijih serija u svetu Ujedinjene države Tara
0
1 / 16

Reč je TV projektu iza kojeg stoje najpoznatija imena u svetu pokretnih slika. Producent serije je filmski mogul Stiven Spilberg, a scenaristkinja je Dijabolo Kodi, ovenčana Oskarom za filmski prvenac Džuno.

Dok se u Americi s nestrpljenjem očekuje premijerno prikazivanje treće sezone ostvarenja Ujedinjene države Tare, gledaoci TV Avala imaju mogućnost da pogledaju seriju čiji su glumci u prethodnom periodu ovenčani velikim brojem važnih nagrada.

Verovatno ste često čuli izraz ova žena nije svoja, ali u slučaju Tare Gregson, to je zaista tako. Naizgled obična domaćica i majka iz predgrađa, Tara pati od ekstremnog poremećaja ličnosti. Osoba sa ovom dijagnozom pokazuje višestruke i jasno određene identitete (ličnosti), od kojih svaki ima sopstveni način doživljavanja i interakcije sa okolinom. U Tarinom slučaju, ona se može pojaviti kao Ti, provokativna, nesnosna tinejdžerka obučena u usku odeću, ili kao Bak, kamiondžija, vijetnamski veteran sklon nasilju koga je lako isprovocirati ili Alis, savršena domaćica sa besprekornom firzurom koja pravi najbolje kolače. Sva ova lica, ali i još mnogo toga zanimljivog biće nam otkriveno u dvanaest epizoda serije Ujedinjene države Tare.

Toni Kolet je rado prihvatila ovaj kompleksan glumački zadatak možda i zbog činjenice da je tokom karijere često glumila slojevite likove koji su bez obzira na temperament bile izuzetno prihvaćene od strane publike. Gledateljkama širom sveta dobro je poznat Džon Korbet koji tumači ulogu Maksa, Tarinog brižnog supruga koji je sa njom u braku već više od 20 godina. On se na sve načine dovija da ispoštuje svaku Tarinu ličnost, pritom se trudeći da pomogne i deci: sarkastičnoj i buntovnoj kćerki Kejt i brižnom sinu Maršalu. Bez obzira na to što su tek obični tinejdžeri, i Kejt i Maršal su naučili da se nose sa majčinim nepredvidivim ličnostima. Jedina osoba koja nikako ne može da prihvati ovakvo ponašanje je Tarina nesigurna sestra Čarmejn, koja je usput i ljubomorna na pažnju koja se posvećuje njenoj sestri.

Iako postoje različiti lekovi koji uspešno ublažavaju poremećaj ličnosti, Tara je uz podršku porodice, odlučila da prekine sa terapijom, nadajući se da će tako uspeti da otkrije uzrok svoje bolesti. Međutim, bez obzira na podršku i razumevanje, ona gotovo svakodnevno prolazi kroz teške trenutke.

Autorski tim koji stoji iza ove neobične i inovativne serije do sada je često uvodio nove koncepte u svet pokretnih slika koje je publika izuzetno dobro prihvatala. Dijabolo Kodi je izjavila da je bez obzira na to što nikada nije pretpostavljala da će raditi za televiziju, odmah prihvatila poziv da radi na ovoj seriji.

- Nikada nisam pretpostavljala da ću biti scenarista serije o ženi koja ima mentalni poremećaj, ili da ću pisati seriju o materinstvu. Izraz višestruka ličnost ljude najčešće asocira ili na tragične priče ili na neku otkačenu komediju. Međutim, mi smo se trudili da napravimo duhovitu ali ipak humanu seriju o ženi sa poremećajem ličnosti i njenoj porodici. Nadam se da sam napravila lik koji je vrlo realističan, zato i mislim da nam je pošlo za rukom nešto krajnje revolucionarno - objašnjava Dijabolo Kodi.

Uloge tumače Toni Kolet, Džon Korbet, Rozmeri Devit, Bri Larson, Kir Gilhrist...

makonda-tracker