Kanije Vest: Svetska premijera filma Runaway na MTV-ju

0
U subotu 18. decembra u 17 časova MTV predstavlja svetsku televizijsku premijeru filma Runaway, rediteljskog debija američkog hip hopera Kanije Vesta

Plasiranjem singla Power, ekscentrični američki reper objavio je svoj peti studijski album pod nazivom My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Znatno veću pažnju ipak je izazvala pojava drugog singla Runaway, koji je svoje premijerno izvođenje doživeo na ovogodišnjoj dodeli MTV VMA, godinu dana nakon čuvenog skandala kada je Kanije, negodujući zbog pobede Tejlor Svift, stao u odbranu Bijonse Nouls i njenog spota za koji je glasno tvrdio da je jedan od najboljih videa svih vremena.

Novi ambiciozni projekat koji Vest potpisuje kao kompozitor i reditelj jeste filmsko ostvarenje Runaway od 34 minuta, čiju okosnicu čini istoimeni singl. Kako je sam autor izjavio, tema filma je iskupljenje.

- To je priča o Feniksu, ptici koja se diže iz pepela. U ovom filmu, ona pada na Zemlju i postaje moja devojka. Međutim, ljudi počinju da je osuđuju zbog činjenice da ne potiče iz istog okruženja i da je samim tim drugačija. Toliko postaju neprijatni da ona na kraju biva primorana da se spali i na taj način vrati u svet iz kojeg je došla – započinje priču Kanije.

Lik žene Feniksa tumači tamnoputa manekenka Selita Ebanks, a kako popularni reper ističe, ova priča na neki način simbolizuje i njegovu karijeru.

- Srastao sam sa idejom o Feniksu. Ta priča nalazi se u mom srcu već duže vreme jer na neki način predstavlja paralelu mojoj karijeri. Prošle godine sam bacio Molotovljev koktel na sve što sam do sada napravio. Ipak, vratio sam se kao bolja osoba – tvrdi Vest.

Film Runaway biće prikazan u repriznom terminu u nedelju, 19. decembra od 19:35 časova.

Ceo film već je postavljen i na sajt Youtube:

makonda-tracker