Koncert Mando Diao na regionalnom MTV kanalu

0
Povodom objavljivanja unplugged albuma jednog od najvećih švedskih bendova MTV je odlučio da u sredu 15. decembra od 20 časova emituje mini koncert u akustičnom aranžmanu koji je Mando Diao izveo za gledaoce regionalnog MTV-ja

Koreni banda Mando Diao sežu još iz 1995. godine u početku sa čestim izmenama članova. Ime benda Mando Diao nema posebno značenje, već se pričinilo u snovima Bjorna Diksgarda, člana grupe. Kao najveće muzičke uzore spominju Beatlese. Iza sebe imaju pet studijskih albuma. Poslednji album Give Me Fire, na kome se nalazi jedan od njihovih najvećih hitova singl Dance With Somebody, izdali su u februaru 2009. godine. Album je produciran od strane samog banda Mando Diao i Salazar Brothersa.

U septembru ove godine, Mando Diao postali su deo probrane MTV Unplugged zajednice nakon koncerta snimljenog u prostorijama berlinskog Union Filma. Ovaj nesvakidašnji  koncert pretočen je u album koji nosi naziv MTV Unplugged – Above And Beyond. Izdanje se u prodaji nalazi od 15. novembra,  a kao prvi singl izdvojio se Down In The Past (MTV Unplugged). MTV Express je na programu MTV–ja svake druge srede od 20 časova, a emisija će biti reprizirana više puta u toku redovnih muzičkih blokova na ovom kanalu.

makonda-tracker