Farma 3: Marijan gazda, Ekrem je razočaran

0
Na imanju u Lisoviću vlada napetost, takmičari strepe od Marijanovog izbora slugu.

U kuhinji su Jovana i Eva razgovarale o tome kako se Jovana osećala u izolaciji. Eva je rekla da je videla dim iz njene kućice i da se nadala da joj je bilo toplo. Jovana joj je objasnila da sa šporetom nešto nije bilo u redu tako da je morala da ostavi otvorena vratanca. Međutim, ona se plašila da ostavi vatru, tako da joj je bilo hladno.

Prešle su u dnevnu sobu. Eva je prokomentarisala kako joj nedostaje Boki za koga misli da je interesantan. Hvalila ga je kako je radio iako je znao da ne sme i da je zapravo bio onakav kakav je inače.

Pričali su o duelu. Jovana joj je rekla da se Aci baš išlo kući i da joj je rekao da joj ne zavidi što ostaje. Jovana mu nije dala da odustane jer su učili. Eva je očekivala da joj on džentlmenski prepusti da ostane. Eva je primetila da je Jovana jedina koju je publika nominovala i vratila. Eva je rekla Jovani da je uvek navijala za nju jer joj se sviđa njena borbenost, agresivnost, ljupkost i smeh koji ruši zidove.

Peja i Ekrem su razgovarali u dnevnoj sobi. Peja mu je rekao da bi od Ace bilo šmekerski da njega ostavi za gazdu jer su bili najbolji drugari. Ekrem je isto očekivao. Baki je rekao da će mu nedostajati buckolinac jer je imao neku svoju foru.

Baki se ponudio Ekremu da, ako bude gazda, uzme njega za slugu. Ekremu se predlog učinio dobar. Rekao je Bakiju da će morati dosta da radi. Peja je zaključio da će Bokijevu ulogu u kući preuzeti Ognjen jer očekuje da će u narednih nekoliko dana biti novih izbacivanja sa Farme.

Eva je pričala farmerima kako se sama sebi zavetovala da neće psovati na Farmi, ali da, kada je došla na imanje, nije izdržala ni pola sata. Peja joj je rekao da mu je u početku njeno psovanje bilo čudno, ali da se navikao i da sada to shvata kao njen stil koji joj je čak i simpatičan.

Ekrem je zahtevao da ga svi saslušaju. Rekao je da su svi tu od prvog dana, šta je bilo bilo je, i da se na kraju svi vole, što je za njega suština Farme. Ostali su se nasmejali i aplaudirali mu.

Za stolom u trpezariji su sedeli Natalija, Limen i Zorana. Zorana je pričala kako je videla da su se Marijan i Boki pozdravili. Jovana je pretpostavila da će se na tome završiti i da Marijan sigurno neće pozitivnije komentarisati Bokija jer bi bilo bezveze.

Jovana je pretpostavila da će naredni gazda biti Marijan. Limen je prokomentarisao da neće uzeti Aci za zlo i da je stvarno stavio Marijana za gazdu jer za sebe kaže da je čovek širokih shvatanja.

Natalija je pitala Ekrema zašto ima zamišljen pogled. Pretpostavila je da razmišlja o gazdovanju. On je rekao da ima toga. Dodao je da će morati puno da rade. Baki se ponovo dobrovoljno prijavio za slugu.

Počelo je čitanje Acinog pisma. Po čitanju, Bane je čestitao Marijanu što je postao gazda. Marijan je preuzeo reč. Natalija je dobacila ua kada je Bane pročitao ko je novi gazda. Ekrem je bio vidno razočaran Acinom odlukom. Marijanu je bilo drago što je Aca baš njega izabrao za gazdu. Rekao je ostalim farmerima da će u njemu imati saradnika. Svestan je da ih čeka teška nedelja. Što se tiče zadataka, rekao je da će on ostati u štali. Jovana se javila da mu pomogne, a za muškarce je rekla da bi trebalo da se bave drvima.

Baki je primetio da je Ekrem neraspoložen. Ekrem mu je rekao da mu je krivo jer su bili mnogo dobri drugovi. Baki mu je rekao da ga je Aca prevario, kao i Hasan. Dodao je da je Ekrem sa svima dobar, osim sa Marijanom i da ga zato on možda i stavi za slugu zajedno sa Vendi. Ekrem se zamislio pa je rekao da mu nije svejedno, ali se sve mora izdržati. Peja je mislio da je Aca sa namerom stavio Marijana za gazdu jer je hteo da Vendi bude sluga kako bi joj se osvetio.

Vendi je drago što je Marijan gazda jer će zavladati drugačija atmosfera među farmerima. Dodala je da je niko neće gledati mrko, jer je to bio slučaj kada je Jovana gazdovala, što joj je smetalo.

Katarina je nosila vodu. Baje je pitao, oslovljavajući je sa bivša ženo, da li joj treba pomoć. Ona je rekla da joj od njega ništa ne treba. Bane je prokomentarisao da je bolje imati dobar razvod nego loš brak. Ona je rekla da ipak dođe da joj pomogne kad se već ponudio.

Marijan i Jovana su u kuhinji spremali meso sa dimljenje. Marijan je rekao da ne veruje da će staviti Ekrema za slugu pošto to duguje Aci i da mora još jednom da razmisli kako da postupi pri izboru slugu. Rekao je Jovani da to ne može da uradi jer nema smisla da stavi drugara čoveka koji ga je postavio za gazdu. Jovana je prokomentarisala da je Bane to uradio njoj, ali da se ona nije ljutila na njega.

makonda-tracker