Fun Lovin' Criminals i Linkin Park na MTV-u

0
U petak, 10. decembra, u 19:30 u okviru emisije MTV TakeOver, regionalnoj publici predstaviće se neobični njujorški trojac Fun Lovin’ Criminals, a od 21 sat u okviru emisije World Stage gledaoci imaju priliku da u celosti premijerno pogledaju snimak nastupa sa

Ekskluzivno za publiku MTV-ja članovi alternativnog hip-hop i rock sastava iz Njujorka Fun Lovin' Criminals odabrali su svojih pet omiljenih spotova koji su direktno uticali na njihovo muzičko stvaralaštvo. Bend je nastao davne 1993. godine i od tada ga čine Hju Morgan, Brajan Lejžer i Frank Benbini. Muzički stil ovog benda je eklektičan i predstavlja neobičnu fuziju hip-hopa, fanka, bluza i džeza. Fun Lovin’ Criminals su široj javnosti uglavnom poznati po hitu Scooby Snacks, koji sadrži zvučne sekvence iz različitih filmova Kventina Tarantina, kao i po emisiji Slips koju su imali prilike da gledaju na MTV-kanalu u kojoj je Huey bio domaćin uličnim automobilskim trkačima. Iako su nastali 1993. godine, svoj debitantski album objavljuju tek dve godine kasnije pod nazivom Come Find Yourself. Godine 1998. pojavljuje se album 100% Columbian, a tri godine potom i njihov treći studijski album Loco. Slede izdanja Welcome To The Poppy’s (2003.) i Livin’ In The City (2005.), nakon čega prave petogodišnju pauzu u stvaralaštvu, sve do marta ove godine kada objavljuju šesti studijski album Classic Fantastic. Svoje poslednje studijsko izdanje članovi benda opisuju kao party album napravljen u psihološkom bunkeru.

Linkin Park je rok sastav iz Agoura Hilsa, Kalifornija. Od nastanka 1996. godine do danas prodali su više od četrdeset miliona kopija albuma i osvojili dva Gremija. Šesterac koji čine Čester Benington, Rob Burdon, Bred Delson, Dejv Farel, Džo Han i Majk Šinoda postao je prepoznatljiv po korišćenju dva različita vokala. Čester je poznat po režanju i vrištanju, vokalu uobičajnom za metal, ali u isto vreme koristi i veoma melodično pevanje, dok je Mike MC i reper u grupi. Poznati su i po nekoliko saradnji, najviše sa reperom Džej Zijem na njihovom zajedničkom albumu Collision Course. Linkin Park iza sebe imaju četiri studijska albuma, od kojih je najnoviji A Thousand Suns objavljen ove godine i uključuje singlove poput The Catalyst i Waiting For The End. Pobeda u kategoriji Best Live Act na MTV EMA 2010 daje ovom bendu kredibilitet kada je reč o nastupima uživo, što predstavlja dodatan razlog da se ne propusti snimak koncerta na trgu Puerta de Alcala u centru Madrida.

makonda-tracker