Anđelija Vujović vodi novu muzičku emisiju

0
U petak 26. novembra na televiziji Avala počinje emitovanje nove muzičke emisije Boomerang koju void poznata manekenka Anđelija Vujović
Foto: Milovan Knežević
Foto: Milovan Knežević

Emisija pokušava da dokaže da je rokenrol u Srbiji preživeo uprkos svemu. I to upravo na njegovim izvorima, u malim salama i podrumima, gde vežbaju i nastupaju mladi bendovi koji su proteklih godina hrabro stvarali svoje autentične zvuke. Ti zvuci su se, iz alternative, ponovo probili na glavnu scenu.

- Cilj nam je da kroz ovu emisiju vratimo rokenrol na male ekrane u velikom stilu, zahvaljujući hrabrim bendovima u kojima sviraju muzičari svih generacija – kažu u TV Avala.

Grupa koja otvara emisiju kombinuje hip-hop, rege i soul. Ovaj beogradski bend nastao je 2007. godine spontanim okupljanjem muzičara oko studija Gruvlend! na Vračaru. Odlikuje ih pozitivan duh i novi pristup muzici. Reč je o grupi Zemlja Gruva koja će odsvirati svoju pesmu Najlepše želje.

Odmah zatim, nastupaju veterani domaćeg roka koji pored četiri albuma iza sebe imaju i rad na pozorišnim predstavama i filmovima. Nastali su krajem 1997. godine i karakteriše ih specifičan zvuk (dva vokala, gitara, harmonika, bas, elektronski i akustični bubanj). Članovi grupe Vroom izvešće numeru Miss Realty.

Članovi beogradskog benda Sveže amputirana ruka Satrianija kombinuju pop, rok, rege, hip-hop i bluz sa elementima srpskog folka. Publici su poznati kao S.A.R.S. i izvode najveći hit sa prvog albuma, pesmu Buđav ‘lebac.

Pored njih, u studiju su i Virvel, Ana Stanić, Sevdah Baby, Aleksandra Radović i mnogi drugi.

Voditeljka emisije je Anđelija Vujović, koja obećava mnogo dobre muzike i očekuje najbolji TV provod dosad.

TV Avala, od 26. novembra, petkom u 21.00

 

 

makonda-tracker