Premijera Marčelovog spota na MTV-u

0
U ponedeljak 22. novembra u 20 časova na MTV-u premijerno će biti prikazan novi spot beogradskog repera Marčela i njegovog pratećeg benda Filteri za singl Teška Artiljerija

Marko Šelić, poznatiji kao Marčelo, srpski je rep muzičar, pisac i kolumnista. Prve ozbiljnije rep korake ostvaruje 1999. godine sa demo grupom Rhyme Animal, sa kojom je uspešno nastupao po gradovima u Srbiji. Zbog želje da započne solo karijeru, 2001. godine napušta grupu. Te godine snima i svoju prvu samostalnu pesmu - kojom započinje i njegova saradnja sa Oneya-om, tadašnjim vodećim srpskim hip-hop producentom. Debi album pod nazivom De Facto Marčelo izdaje pod pokroviteljstvom Bassivity Music-a u novembru 2003. godine. Album su odlikovali društvena kritika, a na drugoj strani lične teme, ispričane na veoma iskren i uverljiv način. De Facto je bio najprodavaniji album te 2003. godine. Početkom 2005. godine, Marčelo potpisuje ugovor sa kućom Multimedia Records, a u decembru iste godine izlazi novi album Puzzle Shock! sa singlovima Šarada, Otkucaji, Pozerište, Novi Vavilon i Senke.

Treći studijski album simboličnog naziva Treća strana medalje izašao je sredinom decembra 2008. godine, a nakon dvogodišnje pauze u stvaranju – ove godine pojavilo se i četvrto studijsko izdanje koje nosi ime Deca & Sunce, ovog puta potpisano sa Marčelo & Filteri. Numera Teška Artiljerija je singl sa četvrtog i aktuelnog albuma.

makonda-tracker