Farma 3: Gazdarica Jovana i farmerske svađe

0
Sanja je za gazdaricu izabrala Jovanu, a rasprave među ukućanima su nastavljene. Baki je grdio Katarinu što ne vodi računa o higijeni, Limen ispravlja krive drine između Zlate i Baneta...

Većina farmera je spavala. Budni su samo Katarina, Vendi, Marijan i Eva. Oni su uz jutarnju kafu komentarisali spremanje kuće od prethodne noći, kada su dobili zadatak da uz pesmu operu i očiste celu kuću. Eva je rekla da joj je taj zadatak baš prijao i da bi volela da zadruga uvek daje takve zadatke i da im zato sada kuća blista.

Uz kafu, Eva, Marijan i Vendi komentarisali su Pejin visok procenat glasova od prethodne večeri. Eva je izrazila sumnju da se događaj sa pijace odigrao baš kao što je Jelena prenela i smatra da je možda malo preterala i izdramatizovala celu stvar. Marijan smatra da je Jasmina Ana doprinela celoj stvari, zbog javnog prozivanja Peje zbog nošenja dresova.

Aca i Peja su pili kafu za stolom kod gornjeg trema. Aca je pitao Peju da li je čuo svađu Bate i Bakija sa Ekremom. Komentarisao je raspravu i kako je Eva demonstrativno ustala od stola. Rekao je da je Ekrem nagao čovek i da mora da se kontroliše, a inače je veoma dobar. On svakom može da kaže sve i da se niko ne naljuti. Jovana je došla do njih i pričali su o Sanji. Smatraju da je dobra, iskrena i vredna devojka. Jovana je rekla da ju je baš zavolela. Rekla je da se pre ulaska raspitala o Vendi, jer je bilo reči da će i ona ući sa njom. Smatrala je da ako Vendi uđe, da će uneti malo zanimljivosti u kuću. Otkada ju je upoznala, veoma se razočarala. Smatra da Vendi mnogo spletkari i ne ponaša se kao majka. Aca je na to rekao da na farmi ljudi spominju svoju decu samo kad se nešto loše desi. Jovana je prepričala Aci i Peji raspravu između Vendi i Tine, jer njih dvojica nisu bili tu kad se to desilo. Rekla je da to nikad neće zaboraviti, jer joj je to najpotresniji trenutak u životu.

Stiglo je pismo i Jelena je probudila sve farmere. Sanja je za gazdaricu postavila Jovanu. Jovana je sela na čelo stola i pozdravila Sanju, i podelila zadatke ukućanima.

Po završetku sastanka, Baki je ustao i podigavši papuču, rekao da je to Katarinina papuča i da ju je ostavila u sobi i da se cela soba oseća. Marijan je rekao da su to njegove papuče, a Katarina je ustala od stola. U sobi, nastavila se rasprava između Katarine i Bakija i ona je ubrzo izašla iz sobe. Baki je posle rekao Peji, koji je došao u sobu, da mu je ona prethodne večeri rekla da su to njene papuče, a sada to poriče.

Ljutito je otišao za sto kod gornjeg trema, gde su sedeli Jovana, Natalija, Boki, Zorana i Limen. Ispričao je šta se desilo sa Katarinom. Jovana ga je zamolila da tu raspravu ostavi za sledeću nedelju.

U kuhinji, Bane je pozvao Zlatu da bi nešto razjasnili. LiMen je je izjavio da smatra da se Bane dodvorava Zlati i da stoji iza tog mišljenja. Zlata je rekla da nikada nije rekla tako nešto i da ne smatra tako. Došli su Zorana, Jovana i Bata, i LiMen je ispričao šta je rekao za Baneta i kako je to Baneta pogodilo. Zlata želi da razjasni ko je kome šta rekao i ne želi da bilo ko priča u njeno ime, pogotovo ne ono što ona ne misli. LiMen je na to rekao da je to njegov lični stav i da to nema veze sa njom. Rekao je da je on stekao takav utisak u poslednje vreme.

 

makonda-tracker