Farma 3: Slava uz suze

0
Dan pred izbacivanje protiče kao i prethodni – u svađama i prepirkama ukućana imanju u Lisoviću. Sanja u izolaciji plače nad slavskim kolačem

Marijan i Eva su u kuhinji pili kafu. Eva je pitala Marijana da li je prisustvovao okršaju koji je sinoć imala sa Bakijem i Zlatom. Pitala je Bakija da li mu fali u dosijeu da je prebio babu. Nastavila je da je pismom koji je juče zadruga poslala sve na farmi od tada dozvoljeno. Rekla je kako ona 9 nedelja nije mogla da uđe u kuhinju, a sada se pokazalo da je ona najbolja u kuhinji, a do sada su je ponižavali.

Sanji je slava, ali za razliku od drugih farmera, ona nije imala svečani ručak, već samo žito, sveću i kolač, s obzirom na to da je u izolaciji. Bilo joj je krivo što nije sa ostalim farmerima i što je jedina koja neće imati pravu slavu. Jelena joj je donela pismo od porodice, žito, pogaču i sveću. Dok je čitala pismo koje joj je poslala porodica, Sanja se rasplakala. Uz pismo je dobila sliku muža i ćerke, što ju je dodatno rastužilo. Zajedno sa Pejom je izlomila pogaču i proslavila. Peja je rekao da je bio na mnogo slava do sada, ali da je ova jedinstvena i da će je pamtiti i uvek pominjati.

Jasmina Ana je Katarini prepričavala razgovor sa Banetom. Banetu je mnogo teško i izgubljen je bez nje. Nije pretpostavio da će je to toliko povrediti, a Jasmina mu je rekla da je verovatno hteo da ispadne šmeker. Katarina joj je rekla da ne može da mu nađe opravdanje i da je primetila da je Natalija ceo dan vesela i da sija. Kasnije, Vendi je Katarini rekla da je Banetova mana to što ne zna da proceni ljude. Komentarisale su kako bi voleli da se Sanja vrati.

Ekrem je počeo da jede. Rekao je Bati da prestane da peva, da bi mogao na miru da jede. Bata se na to naljutio i pitao ga ko je on da mu kaže da prestane da peva. Pridružio mu se i Baki i rekao da Ekrem stalno nešto naređuje. Bata je sipao ručak Bakiju, a Ekrem je prokomentarisao kako je mnogo sipao. Baki se na to prilično naljutio i rekao mu je da je pre neki dan Ekrem pojeo njegov ručak i da mu ništa nije rekao povodom toga. Još je spomenuo da Ekrem svaki dan pojede dosta hleba i da svi to tolerišu. Smatra da se Ekrem ponaša kao zvezda iz Amerike i da dozvoljava sebi da svakome kaže šta želi, a pri tome njemu niko ne može ništa da kaže. Ekrem je na to gurnuo tanjir prema Bakiju i rekao mu da pojede sve, ako želi, jer on ne može da jede i tada je ustao od stola i otišao.

Jelena je pročitala pismo Zadruge u kome se od farmera traži da izraze svoje mišljenje o njenom gazdovanju i o tome kakva je bila protekla nedelja na Farmi. Vendi je izjavila da je Jelena opravdala njeno poverenje. Rekla je da joj je žao zbog Jeleninih suza nakon pijace i izrekla je dosta teških reči i optužbi na Zoranin račun. Nakon izlaganja ostalih Farmera, Zorana je dobila priliku da odgovori Vendi. Njoj je drago što su zadaci izvršeni i rekla je da ni sa kim nije imala problem na Farmi dok nije došla Vendi. Rekla je za sebe da je ona poznata po tome što je vesela, duhovita i po svojim pesmama. Za Vendi smatra da je došla na Farmu sa zadatkom. Rekla je kako je napadnuta, a da je ispala kriva što je napadnuta. Smatra da će Vendi sve biti jasno kada svi budu reagovali kao ljudi sa pijace, ali da će ona i tada misliti da su sve to Zoranini fanovi. Vendi ju je prekinula, a Zorana joj je rekla kako ona nju nije prekidala i ustala je od stola i donela metlu, koju je dala Vendi, sa rečima da odleti na njoj.

Posle sastanka, svi koji su se dobrovoljno javili, počeli su da sređuju. Stefan i LiMen su se prepirali u ormaru, jer LiMen nije dozvoljavao Stefanu da sređuje njegove stvari. Stefan se na to našao uvređenim i rekao je da ne bi ni dirao stvari koje su već sređene. Rekao je LiMenu da je mnogo bezobrazan i da je sebičan, jer misli samo na sebe.

makonda-tracker