Farma 3: Svađe i ogovaranja

0
Odnosi među stanarima imanja u Lisoviću zaoštravaju se iz dana u dan, a oni počinju da pokazuju svoja prava lica.

Marijan i Eva su komentarisali lažno izbacivanje koje se dogodilo prethodne večeri. Eva je zaključila da Jasmina Ana nije dala glas Zorani jer je namerno htela da Farmu napusti Vendi kako bi ona dominirala. Ona je prokomentarisala da bi Marijan i Jasmina bili odličan par, samo bi trebali da Jasmini skrenu pažnju da ne pije vodu iz čašice za rakiju.

Jelena se probudila, pa je zamolila Evu da probudi sluge jer ona, kako je rekla, nije u mogućnosti da izlazi napolje.

Eva i Marijan su u štali nastavili razgovor. Razgovarali su o raspravama koje su se dogodile prethodne večeri i o tome kako ih je Jasmina razočarala. Eva je rekla da ona ima još mnogo putera na glavi, ali da neće preko nje da ispravlja račune.

U kuhinji su Jelena, Peja, Zorana, Baki, Limeni i Ekrem. Prepirali su se oko Jeleninog ponašanja prema starijim osobama. Zorana je prokomentarisala da je kuća postala dom za vešanje i da ima mnogo negativnih ljudi. Njoj je bilo drago što su prethodne noći sve maske pale, ali je njeno mišljenje da Zadruga namerno pravi razdor među farmerima.

Peja je pitao Jelenu da li je primetila da je izmanipulisana. Ona se branila odričnim odgovorim, pa je dodala da ima svoje mišljenje. Zorana je pitala da li se dogovarala sa Vendi, ona je izbegla odgovor.

Pričali su o prijateljstvu. Peja se požalio na to da mu Jelena nikada nije pokazala neki gest prijateljstva. On joj je objasnio razliku između stvarnog muvanja i zezanja. Savetovao je da se potrudi da više ne reaguje burno. Rekao joj je da misli da je fajterski krenula da se ponaša na Farmi i da joj to uspeva za sada, ali bi trebalo da se zapita da li je to ono što je održava na Farmi.

Peja joj se izvinio, a zatim i ona njemu. Zorana se takođe izvinila, međutim Jelena nije smatrala da treba da uzvrati jer, kako je rekla, ona nju nije nijednog momenta uvredila. Zorana je rekla da situaciju sa pijace ne može da pripiše njoj i da je to apsurdno.

Jelena i Baki su u kuhinji čistili pasulj. Jelena je pričala Banetu šta je jutros komentarisala sa Zoranom, Pejom i Limenim. Rekla je da je Zorana htela da je isprovocira kada joj je rekla da bi gazdarica trebala da skuva kafu. Rekla je da su joj rekli da je ona opstala u kući zahvaljujući Peji i zato što je on muvao. Jelena je lagala da im je rekla da joj to smeta, i da je nekoliko puta ponovila to.

Zorana, Limeni, Aca i Zlata su ćaskali za stolom u dvorištu. Razgovarali su o tome šta je ko rekao prethodne večeri. Limen je rekao da više neće komunicirati sa Banetom. Zorana je rekla da želi da razgovara sa njim jer misli da je kultivisan dečko, ali da se izfolirao.

Eva i Vendi su bili kod bunara. Vendi je rekla da su Natalija i Jovana prvi put pokazale svoje pravo lice i stavili nju na prvo mesto. Smatrala je da je Natalija ne voli zbog Katarine i Jasmine. Eva je rekla da je Jelenin glas trebao da se broji duplo jer je gazdarica, pa bi onda Vendi i Zorana obe imale po devet glasova. Rekla je ako su sada svi dobro, a samo su njih dve same. Pridružio im se i Marijan. On je prokomentarisao da je razlog pomirenja bio taj što je Jelena bila sama i nezaštićena, a svi su došli kod nje.

Eva je ogovarala Batu. Nazvala ga je gnjidom. Njoj je zasmetalo to što je on tvrdio da joj stalno pomaže, a da se ona zauzvrat loše odnosi prema njemu.

Cobe je zaključio da je većina muških farmera protiv Jelene i Katarine. Za Jelenu misli da je razlog mržnje prema njoj taj jer im je odgovarala na uvrede, dok za Katarinu nije mogla da kaže razlog. Misli da je možda zato što se druži sa Vendi.

Boki i Marijan su se prepirali u dnevnoj sobi. Marijan je smatrao da je Boki bruka i da bi trebalo da ga ostavi na miru. Rekao je da mu nije jasno ko ga je poslao da maltretira starije ljude. Boki je rekao da on bar ima nešto da ponudi i da je interesantan za razliku od Marijana. Marijan je tvrdio da on ljudima može pokazati sve čari seoskog života jer je on čovek sa sela. Boki je smatrao da ta njegova izjava vređa sve seljake, protiv kojih je rekao da nema ništa i da čak ima publiku među njima. Marijan nije verovao u to.

makonda-tracker