Džiboni i Green Day na MTV-u

0
U petak 5. novembra u 20:30 sati u okviru emisije MTV TakeOver, regionalnoj publici će svojih omiljenih pet spotova predstaviti poznati hrvatski kantautor Zlatan Stipišić Džiboni, a na World Stage-u od 21 čas nastupiće grupa Green Day

Ovogodišnji nominovani za MTV Best Adria Act nagradu, Zlatan Stipišić Džiboni jedan je od najpopularnijih pop pevača u svojoj zemlji. Muzičku karijeru započeo je sredinom osamdesetih kao pevač u grupi Osmi putnik, dok se početkom devedesetih odlučio za solo karijeru i već 1991. godine objavio je prvi album Sa Mnom Ili Bez Mene. Ubrzo potom napisao je pesmu Cesarica za Olivera Dragojevića, koja je odmah po objavljivanju postala najveći pop hit u Hrvatskoj.

Godine 2001. objavljen je Mirakul, album koji je, samo u Hrvatskoj, dostigao tiraž od 70.000 primeraka. Na naredni album nazvan Unca fibre publika je čekala gotovo pet godina. Uz već standardne muzičke saradnike poput Vlatka Stefanovskog, Manu Kachea ili basiste Tonyja Levina, na ovom albumu Džiboniju su se pridružili Maja Azucena i Goran Bare, kao i australijski gitariski virtuoz Tomi Emmanuel.

Pod pokroviteljstvom Dallas Records 2010. godine objavljuje novi album Toleranca koji je već dostigao platinasti tiraž i biva nominovan u kategoriji Best Adria Act na MTV EMA 2010.

Od 21 čas na World Stage-u nastupiće američke rock ikone – grupa Green Day. Koncert je snimljen u Olympia Halle u Minhenu, Nemačka, u okviru MTV World Stage: Green Day – 21st Century Breakdown turneje.

Tom prilikom bend je izveo sve svoje najveće hitove: 21st Century Breakdown, Boulevard of Broken Dreams, When I Come Around, American Idiot i mnoge druge.

MTV i MegaCom Film pozivaju vas da doživite nezaboravno iskustvo na specijalnoj projekciji u multipleksu Kolosej u ponedeljak 15. novembra u 20:30 časova, kada ćete prvi i jedini put moći da pogldate ovaj koncert sa ekskluzivnim snimcima na velikom platnu i profesionalnim ozvučenjem.

Sve informacije o ovoj specijalnoj projekciji možete da pronađete na mtv.rs sajtu.

makonda-tracker