u susret premijernoj prvoj epizodi

Tamara Krcunović o glumi i novoj seriji "Šifra Despot": Posao glumca nimalo nije lak

0

Ambiciozna vikend-serija Radoša Bajića, "Šifra Despot", počeće sa emitovanjem 16. februara od 21 čas na TV Pink, a ekipa je nakon pauze zbog novogodišnjih praznika nastavila sa snimanjem.

foto: Promo
foto: Promo

S obzirom na to da se serija snima na više od 80 lokacija širom Srbije, ali i regiona, ne čudi što nas je ekipa nakon Beograda i Iriga, ovog puta ugostila u Vrnjačkoj Banji gde se trenutno snimaju nove epizode.

 

Poznata srpska glumica Tamara Krcunović tumači jednu od glavnih uloga u seriji, Despotovu devojku Milenu, i zajedno sa Đorđem Markovićem, Radoslavom Milenkovićem, Brankom Šelić i Ljiljanom Stjepanović, čini glavnu postavku serije.

 

Sa Tamarom smo u pauzi snimanja imali priliku da porazgovaramo o njenoj ulozi, radu na TV seriji, ali i saradnji sa rediteljima Radošem Bajićem i Dejanom Zečevićem.

 

Na samom početku, Tamara je ispričala kakav je lik Milene, kao i kakav je njen odnos sa Despotom.

 

- Milena je veoma zanimljiv lik. Ona je izgubila roditelje, što je velika trauma, i teško se nosi sa tim, puna je nekog besa. Ali ima strica i strinu iz Knina, i biće veoma interesantno gledati njihov odnos prema Mileni, prema Despotu i njegovim roditeljima. Ni Milena nije sazrela, tako da možemo da kažemo da će jedno drugome pomoći da dostignu tu emotivnu zrelost. Pošto snimanje i dalje traje, i još epizoda treba da se napiše, mi i dalje ne znamo kuda će ti naši likovi ići i kako će se razvijati ti odnosi. Mislim da svaki ljubavni odnos zahteva velike kompromise, a ovde je zanimljivo što gledamo jedan ljubavni par, koji prolazeći kroz neke teške, ali i lepe trenutke, mora da preskoči prepreke i da dostigne neku zrelost ili da se rastane. Tako da ne znam šta će se sa njima desiti - rekla je glumica.

 

foto: Promo

S obzirom na to da je na seriji angažovano više od 150 glumaca, Tamara kaže da to zaista oplemenjuje njenu profesiju.

 

- Ima dosta ljudi sa kojima nisam do sada sarađivala, kao što su Radoš Bajić i Branka Šelić, sa Raletom Milenkovićem i Đorđem Markovićem sam se sarađivala davno. Jedina osoba zapravo, sa kojim ja dugo sarađujem, iz projekta u projekat, jeste Dejan Zečević. Nas dvoje radimo dosta dugo, ali sada je drugačije jer su Zeka i Radoš zajedno u ovom projektu. Trebalo nam je više vremena da se upoznamo. Za razliku od pozorišnih predstava, gde postoji proces proba koji traje dva meseca, i imate vremena da se upoznate i umetnički i ljudski. Kada je reč o seriji, taj proces upoznavanja se dešava tokom samog snimanja. Sada radimo zajedno već nekoliko meseci i znamo kako funckionišemo. U svakoj epizodi imamo nove glumce, i to je nešto što je za moj posao obogaćujuće. Svaki dan se pojavi neki novi glumac, sa kojim nisam imala priliku da sarađujem, tu su i glumci koje sam pre gledala, a nismo nikad radili zajedno, pa mi bude drago kada se pojave na snimanju - ispričala je Tamara.

 

Ona je rekla i kako je rad na TV seriji izuzetno težak, i da gledaoci ne mogu ni da pretpostave šta stoji iza finalnog proizvoda koji gledaju na televiziji.

 

- Ovo je veoma dug proces, rad na seriji je svuda u svetu, a naročito ovde kod nas, težak. Niko ne može da zamisli kako izgleda snimanje serije, stalno menjate lokacije, snima se i po 12 sati dnevno, u raznim uslovima. Mi sad snimamo u Vrnjačkoj Banji, predivno je, jer je naš domaćin divan, kao i uslovi. Hladno je napolju, ali dobro je da ne snimamo, na primer letnje scene, u haljinama i vreme u scenariju odgovara trenutnim vremenskim prilikama. Naš posao nije lak, ali Bogu hvala, svi koji rade ga mnogo vole - objasnila je Tamara.

 

foto: Promo

Podsećanja radi, serija "Šifra Despot" se snima najsavremenijom tehnikom, a angažovani su provereni autori, saradnici, filmski radnici i eksperti za proizvodnju, obradu i montažu serijskog TV programa.

 

Premijerno emitovanje vikend-serije "Šifra Despot" zakazano je za 16. februar u 21 čas na programima TV Pink širom regiona.

 

 

makonda-tracker