MTV premijera: Adam Modrost

0
Ovog ponedeljka prvog novembra od 20 časova na MTV-ju premijerno pogledajte novi spot slovenačke grupe Adam za pesmu Modrost

Priča o bendu Adam počinje kasne 2006. godine, kada su se četiri potpuno različita muzičara okupila kako bi oformili novi bend. Sada rade u sastavu Damir Lisica, Anej Kočevar, Peter Dekleva i Gregor Jakac. Sa prvim spotom Odnosi med srečnimi išli su sa underground pristupom, a umesto njih u videu nastupale su simpatične devojke. Aprila ove godine izdali su album Alfa i krenuli na Alfaturneju po Sloveniji, u okviru koje su nastupali i kao predgrupa američkom sastavu The Gossip.

Spot za pesmu Modrost nastao je na veoma originalni način iz mnoštva fotografija. Ovo remek delo rad je Uroša Žuraja u stop motion tehnici i sastavljen iz 3024 slike. Postupak snimanja je takav da se svaka scena obradi ručno i nakon toga napravi fotografija. Sam koncept video spota pokušava da nam prikaže emocionalnu i sociološku utrnulost modernog čoveka, koji zanemaruje rezultate stanja u kojem se trenutno nalazi.

makonda-tracker