Nove epizode serije Doktor Haus na televiziji Avala

Šesta sezona inovativne medicinske drame Doktor Haus, ovenčane Emijem, Zlatnim globusom i Pibodi nagradom, biće prikazana na TV Avala od ponedeljka 25. oktobra
0
1 / 7

Serija je delo Dejvida Šora, a izvršnu produkciju potpisuje filmski reditelj Brajan Singer. Reč je o seriji koja na potpuno nov način pristupa misteriji, pa iako je inicijalno zamišljena kao serija slična onima iz franšize CSI, u kojoj su glavni junaci okom nevidljivi dokazi, reditelj je u poslednjem trenutku odlučio da se fokusira na analizu karaktera.

U centru pažnje je Gregori Haus, kog igra Hju Lori, kontroverzni doktor koji ne veruje nikome, a naročito ne svojim pacijentima. Iako njegovo ponašanje oskudeva manirima, jer se često događa da ne želi ni da razgovara sa onima koje leči, on je izuzetan stručnjak. Bez obzira na to što je ekscentričan do granica nedruštvenosti, Haus je besprekoran dijagnostičar koga svi poštuju zbog nekonvencionalanog načina razmišljanja i nepogrešivog instinkta. Njegova oblast su infektivne bolesti, a obožava izazove medicinskih zagonetki koje mora da reši da bi mogao da spasi živote svojih pacijenata. Svaka epizoda počinje na isti način - negde izvan bolnice i prikazani su događaji koji preko posledica vode do uzroka bolesti Hausovih pacijenata. Nove epizode se emituju na televiziji Avala od 25. oktobra, radnim danima u 16 časova.

makonda-tracker