Farma 3: Nestašica dovela do razmirica

0
Povratak s pojace s polupraznim cegerima izazvao je veliko nezadovoljstvo među farmerima, a zbog nedostatka šećera, cigareta i drugih namirnica svađe na imanju u Lisoviću postaju sve učestalije

Iako su farmeri ustali na vreme, nekako su se spetljali u polasku i Proka ih je požurivao da krenu na pijacu. Vendi ih je ispratila prolivanjem vode. Jelena je u brzini zaboravila da se preobuje i otišla je na pijacu u papučama.

Na pijaci nisu imali previše stvari za razmenu, a pijaca je veoma skupa. Nisu uspeli da nabave sve potrepštine. Za dobijenu robu Bane je trampio Bakijeve naočare, a Jelena je izula papuče, i morala je bosa da se vrati na farmu.

Vendi je Marjanu negativno komentarisala o Zorani i izjavila je da ne govori sa njom. Marijan smatra da je Zorana jako vesela osoba, ali mu je Vendi objasnila da ona samo glumi.

Po povratku sa pijace, sazvan je sastanak. Saopšteno je da su veoma loše prošli na pijaci tog dana, a Bane je objasnio kako je morao da trampi naočare, što se Bakiju ni malo nije svidelo. Jelena je objasnila kako je dala papuče za namirnice, a Bane kako je cigareta bilo, ali su tražili jaknu i naočare, što ovi nisu želeli da daju. Šećer ponovo nije donet, jer su zaboravili da ga stave na spisak. Eva je rekla da na pijaci više ne žele da prime njihove rukotvorine.

Ekrem je veoma uznemiren zbog nedostatka cigareta. Peja je odlučio da će ostaviti cigarete kada bude potrošio ono što ima.

Zorana je zamolila Evu da izađe napolje da joj pomogne, i tom prilikom joj je rekla da smatra da Vendi ima nešto protiv nje, i da stalno traži razlog za raspravu sa njom. Eva joj je rekla da ne naseda na provokacije. U kuhinji, Vendi je prosula Zoraninu vodu sa obrazloženjem da nije znala čija je voda, i rekla je da od sada mora da se najavljuje čija je voda i za šta na šporetu. Zoranu je najpre pogodilo, ali je odlučila da ponovo sipa vodu, i najavila je za koga.

U kuhinji, Eva je zamerila Bakiju što je rekao da su kolači njegovi, na šta je on pokušao da objasni da je svoju minđušu trampio za te kolače. Eva mu je rekla da u kući ne postoje stvari pojedinaca, već da je sve zajedničko. On je ostao zapanjen njenom reakcijom.

Farmeri su okopavali i đubrili baštu. Proka je obavestio Evu Da do kraja dana pripreme kacu i stave kupus za kiseljenje. Takođe ih je podsetio na ovonedeljne zadatke.

Na tremu ispred kuhinje, Baki je pitao Baneta zbog čega je dao njegove naočare. Bane se pravdao time da su mu tražili, i da je dobio luk za njih, što je Bakija posebno iznerviralo. Baki mu je rekao da su te naočare bile poklon, na šta mu je Bane odgovorio da je i njegova jakna, koju je Baki trampio, takođe bila poklon.

Baki je, napolju kod stajskog đubriva, Evi rekao da nije dobra gazdarica i smatra da su sluge nesposobne, jer je on uspeo da donese mnogo više stvari sa pijace. Raspravljao se sa Banetom i Jelenom, raspravljali su se ko je pametniji, bolji, sposobniji...

makonda-tracker