Božićni specijal

Omiljena serija dobija veliki preokret: Prvi put odelo Doktora Hua obući će žena

0

Pickbox će 25. decembra, uporedo sa britanskom premijerom i ekskluzivno za Adria regiju, prikazivati Doktor Hu božićni specijal pod imenom „Zarobljeni u vremenu“ (u originalu: Twice Upon A Time). To je nastavak dugogodišnje plodne saradnje sa BBC-jem, čiji sadržaj Pickbox redovno prikazuje.

foto: Promo
foto: Promo

„Doktor Hu božićni specijal: Zarobljeni u vremenu“ na jednom mestu će okupiti 1. i 12. Doktora, ali će predstaviti i novog, 13. Doktora. Iako je serija originalno zamišljena tako da prestane sa snimanjem nakon 12 osoba, BBC je odlučio da napravi presedan i nastavi regeneraciju glavnog lika uz još jednu novost – prvi put, odelo Doktora obući će žena.

 

13. Doktora glumiće Džodi Vitaker koja je publici poznata po ulozi u engleskoj kriminalističkoj seriji „Broadchurch“, američkoj uspešnoj seriji „Black Mirror“, ali i po britanskoj naučnofantastičnoj komediji „Attack the Block“. Iako je Dejvid Tenant, 10. Doktor, morao da odbaci svoj škotski naglasak, BBC je saopštio da će Vitakerova zadržati svoj jorkširski naglasak – još jedan od BBC-jevih presedana koji će promeniti ovu popularnu naučnofantastičnu seriju.

 

foto: Promo

 

Tvorci serije najavili su da će božićni specijal biti veoma emotivan, naročito zato što će se publika rastati od 12. Doktora, Pitera Kapaldija, koji je dobro prihvaćen tokom tri sezone u kojima je tumačio glavnu ulogu. Nedavno je otkriveno da je Kapaldi pomogao Stivenu Mofatu da napiše svoju scenu regeneracije. To je simboličan čin na više nivoa: Mofat, naime, prepušta posao šouranera koji je imao od 2005. do 2017. Krisu Čibnalu, glavnom piscu naučnofantastične serije „Torchwood“ (spinof Doktora Hua) i kriminalističke serije „Broadchurch“.

 

 

makonda-tracker