Farma 3: Bane i Jelena su sluge

1
Na imanju u Lisoviću raste nezadovoljstvo farmera koji su sve umorniji od obavljnja svakodnevnih poslova. Svađe i ogovaranja polako ali sigurno postaju neizostavni deo nijihovih razgovora

Jutro je, i svi farmeri su spavali, osim Eve, Marijana i Ace. Jutarnji zadatak je bio da otpevaju po neku dečiju pesmicu.

Marjan i Aca su bili u u štali. Komentarisali su kako pojedini farmeri nisu nijednom ušli u štalu, sem prvog dana kada su išli u obilazak imanja. Marjan je izjavio da Bata hoće da pomogne. Marjanu sve teže pada posao u štali. Rekao je da svako veče dolazi umoran i nije raspoložen, zasitio se. Kaže da umoran dođe svako veče i da onda i nije ni za šta, a kamoli za žurku. Kasnije, u kući, Marjan se žalio Evi, kako smatra da bi i drugi farmeri trebalo da rade u štali. Eva mu je ponudila da uzme još nekog za štalu, što je on odbio, jer su ljudi sada potrebniji na njivi, pa će izdržati u štali dok ne završe sa đubrenjem njive.

Marjan i Peja su se raspravljali oko mleka koje je Peja pio, da li je kozje ili kravlje. Peja je na kraju priznao da je Marjan uspeo da ga izvede iz takta, iako je obično smiren u većini situacija. Zlata i Jovana su u kuhinji komentarisale kako je bilo lako gledati farmu od kuće i da su obe mislile da se prethodni farmeri prenemažu oko hrane i poslova, ali da tek sada, kada su ovde, vide kakva je realna situacija.

Kod kokošinjca, Aca, Baki i Peja pripremali su đubrivo za baštu. Baki je izjavio da mora da napusti farmu, jer je počelo mnogo da ga nervira sve. Marijan je sa LiMenom i Banetom, koji su došli u međuvremenu, odveo koze napolje. Baki i Peja su komentarisali kako Bane već ima iskustva u ovakvim situacijama i kako su shvatili da on kalkuliše, pa je zbog toga sa nekoliko devojaka pokusavao da ostvari neki dublji kontakt. Kasnije su komentarisali Ekrema, i Bane, koji se vratio, je ubeđen da je Ekrem mnogo lukaviji, nego što se predstavlja, u šta Baki ne veruje. Pitali su se da li je neko od novopridošlih na tajnom zadatku.

Kasnije, Baki i Peja su šetali i komentarisali farmere. Pitali su se ko bi mogao biti sluga. Komentarisali su Baneta, kao i Vendi. Baki je komentarisao o Vendi, i smatra da ne može još uvek da je shvati, i da mu je nekako čudna. Smatra i da ona želi da ga posvađa sa Banetom.

Jelena i Jovana su se posvađale oko kupanja. Baki je ušao preko reda, jer je radio sa đubretom. Jovana se naljutila, jer Jelena nije rekla da je voda koja stoji u kupatilu njena. Jelena je pokušala da objasni da se radi o nesporazumu, ali Jovana nije želela da prihvati to. Kada je Baki izašao iz kupatila, naljutio se zbog čega je Jelena uopšte njega pominjala. Jelena se zbog svega rasplakala.

Sastanku povodom izbora slugu je započeo pevanjem pesme za Renata. Eva je odlučila da sluge budu najpopularniji i odabrala je Baneta i Jelenu.

Tokom igre istine, Marjan je izjavio da se lepo obukao, jer je očekivao da će on biti sluga. LiMen je izjavio da mu je prijalo što je rođendan proslavio na Farmi. Peja je pitao Baneta da li može biti sluga umesto njega. Ekrem je zahtevao od Eve kao gazdarice da reši problem piva koje mu je nestalo. Eva je Marjanu rekla da se slaže sa njegovom odlukom da sluge ne mogu same da se prijavljuju. Smatra da se čak i Ekrem socijalizovao, i rekao joj hvala.

Na žurci, Katarina je rekla Banetu da mu neće dati štapić. Bane je Nataliji sedeo u krilu, i prevodio pesmu koju je Cobe pevao. Natalija je Jeleni prokomentarisala Baneta, tako da on čuje, kako je nemoguć.

U štali, kreveti su spojeni, i nameštena je soba u kojoj će spavati sluge. Jeleni je krivo što su njih dvoje izabrani, ali joj je u isto vreme i drago, jer ne zna kako bi bilo da sa nekim drugim mora da spava u štali.

 

makonda-tracker