dobitnik prestižnih nagrada

Ekskluzivna premijera dokumentarnog filma Mile Turajlić: „Druga strana svega“ 14. decembra na malim ekranima

0

Televizijska mreža Home Box Office najavljuje ekskluzivnu premijeru dokumentarnog filma Mile Turajlić „Druga strana svega“, prvog filma iz HBO koprodukcije u Srbiji, 14. decembra u 21.25h na HBO-u.

foto: promo
foto: promo

Dokumentarni film „Druga strana svega“ imao je svetsku premijeru na renomiranom Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u septembru, a nedavno je osvojio i prestižnu nagradu za najbolji dokumentarni dugometražni film na najvećem i najuticajnijem festivalu dokumentarnog filma u Evropi – International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

 

Osim rediteljke i članova ekipe, beogradskoj premijeri održanoj u punoj sali Sava Centra u okviru Festivala autorskog filma prisustvovale su i francuska koproducentkinja filma Karin Čičkovski i izvršna producentkinja filma Hanka Kastelicova, potpredsednica i izvršna producentkinja dokumentarnog filma HBO Europe. HBO Europe poznat je po nagrađivanim i kvalitetnim pričama koje su osvojile gledaoce širom sveta, a „Druga strana svega“ je prva koprodukcija sa Srbijom.


Zaključana vrata u jednom beogradskom stanu već 70 godina predstavljaju barijeru koja jednu porodicu odvaja od njene prošlosti, otkrivajući istoriju jedne porodice i burnu političku prošlost jedne zemlje. Kroz intimne razgovore majke i ćerke, dokumentarni film „Druga strana svega“ ispituje ishode političkog angažovanja u vremenu nacionalizma, građanskog rata i diktature. Dok rediteljka traži odgovore od svoje majke o njenoj borbi i razočarenjima, hronika jedne porodice postaje i portret jednog društva tokom političkih nemira, i postavlja pitanje da li, i kako nove generacije nastavljaju, i oblikuju borbu za budućnost zemlje u kojoj žive.

 

makonda-tracker